Han Steenbruggen vertelt over Noord-Nederlandse kunstenaars in Sionskerk

OUDESCHOOT - We mogen weer. De deuren mogen open. Weet u het nog. Ken je ons nog. Wij zijn Zin in Zuid, verbonden aan de PKN Heerenveen.

Op het gebied van zingeving en een gezamenlijke bezinning op maatschappelijke thema’s die ons allemaal raken organiseert onze werkgroep een aantal keren per jaar activiteiten. Dit kan een velerlei aan culturele activiteiten zijn onder meer muziekavonden, historische inleidingen, poëziemiddagen en creatieve uren. Iedereen uit de dorpen van Heerenveen-Zuid en daarbuiten is welkom of je nou wel of geen lid bent van een kerk. De activiteiten vinden afwisselend plaats in de ontmoetingsruimte van De Sionskerk en de kerkzaal van de Skoattertsjerke.

Op vrijdagavond 26 november heten wij u graag opnieuw welkom. Voor die avond hebben we Han Steenbruggen gevraagd om ons iets te vertellen over de Noord-Nederlandse kunstenaars en hun werk uit de vaste collectie van Museum Belvédère. Hij noemt zijn lezing dan ook: Belvédère: de Friese blik. Han Steenbruggen is vooral bekend als directeur-conservator van dat museum. Onder zijn hoede zijn al diverse interessante tentoonstellingen georganiseerd. Ook is hij schrijver van diverse boeken over kunst en kunstenaars. Steenbruggen studeerde Nederlands en Kunstgeschiedenis en promoveerde in 2007 op een onderzoek naar Wobbe Alkema en het constructivisme.

Deze avond start om 8 uur, inloop is vanaf een half uur eerder en wordt omlijst door muziek. Deze vrolijk volkse klanken van een duo met trekzak, een kleine accordeon, is ook te horen tijdens de pauze. Het belooft dus een boeiende avond te worden, die zal plaats vinden in de ontmoetingsruimte van de Sionskerk aan de Marktweg in Oudeschoot.

Omdat dit geen kerkdienst is, gelden de landelijke regels voor een evenement. Dat betekent dat de QR-codes van bezoekers gecheckt worden. Je kan dus naar binnen als je gevaccineerd of getest bent en je dat kan laten zien. We controleren met de Corona Check-app de code op je telefoon. In uitzonderingsgevallen (wanneer iemand geen telefoon heeft) is een papieren vaccinatiebewijs ook voldoende.

Een plaats reserveren van tevoren is noodzaak gezien de huidige coronamaatregelen. Dit kan door een email-bericht te sturen aan zz.zininzuid@gmail.com. De entree bedraagt 5 euro (dit is inclusief 2 koppen koffie/thee of een glas frisdrank), en wordt contant betaald bij binnenkomst aan de kassa.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden