Fryske jongeren gaan samenspelen met Eric Vloeimans op Oranjewoud Festival

Foto: Merlijn Doomernik

ORANJEWOUD - Op Oranjewoud Festival beleef je de kracht van muziek in de natuur. Op dit bijzondere festival in het Noorden mag muzikaal talentontwikkelingsproject Fulkaan dit jaar wel een hele speciale gast verwelkomen. 

De bekende trompettist, componist en BN’er Eric Vloeimans zal voet zetten op Friese bodem! Speciaal voor jonge muzikanten komt hij een blazersworkshop verzorgen.

Op 28 mei mogen deelnemers het podium delen met Eric op het Oranjewoud Festival. Tijdens de drie uur durende workshop werkt hij met de deelnemers aan composities die door Eric zelf geschreven zijn. Ook zal hij jongeren introduceren in de magische wereld van de improvisatie! Als kers op de taart zullen de deelnemers ’s avonds samen optreden met Eric voor groot publiek.

Fulkaan, talentontwikkelingsproject van Keunstwurk, werkt samen met Nederlandse artiesten, Friese podia en festivals, muziekdocenten en muziekscholen uit de provincie om jongeren van 12 tot 21 jaar te laten zien dat de wereld voor ze open ligt. Talent moet je serieus nemen!
 
Over Eric Vloeimans

Eric Vloeimans wint in 1998 zijn eerste Edison met zijn album Bitches and Fairy Tales, welke hij produceert met pianist John Taylor, bassist Marc Johnson en drummer Joey Baron. In de jaren die volgen speelt hij in diverse kwartetten, groepen en bands. Hij speelt samen met bekendheden als Jimmy Haslip, Peter Erskine en Jarmo Savolainen. In 2011 ontvangt Vloeimans de Gouden Notenkraker en in 2016 de Prins Bernhard Cultuurfonds Noord Brabant Muziekprijs. Als solist treedt hij onder andere op met het Metropole Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, en het Koninklijke Concertgebouw Orkest. Zijn motto: "Muziek is verbinden en samen doen, dan leer je van elkaar.”

De blazersworkshop is voor jongeren van 12 tot 21 jaar en volg je op zaterdag 28 mei van 14.00 uur tot 17.00 uur op Oranjewoud Festival. Het optreden vindt plaats van 18.30 uur tot 19.00 uur. Meer informatie en het aanmeldformulier vind je via https://www.fulkaan.nl/fulkaan/projecten