FOTO'S / Feest in Oudehaske, Sint en de Pieten op bezoek

OUDEHASKE - Het was feest afgelopen zaterdag in Oudehaske. Er was hoog bezoek, de Sint en Pieten kwamen in het dorp op bezoek. De organisatie had weer voor een mooi feest met allerlei activiteiten erom heen gezorgd, waarbij aandacht voor de kinderen van de vele Pieten en Sinterklaas er volop was. Er waren dertien Pieten in Oudehaske aanwezig, ook een aantal kleine Pietjes waren dit jaar in Oudehaske neergestreken. Sinterklaas kon alle hulp wel gebruiken dit jaar.

Tussen 13.30 en 15.00 uur konden de kinderen zich bij het Kulturhûs melden bij Wegwijspiet. Deze had voor alle kinderen een briefje met een lege muzieknotenbalk en een aantal Pietjes erop. En er stonden coördinaten op. Via de coördinaten die in Google Maps ingevoerd moesten worden, natuurlijk met hulp van alle papa’s en mama’s, werd een tocht door Oudehaske gelopen. De deelnemers kwamen op de route Pieten tegen en bij verschillende huizen hingen muzieknoten voor het raam. Het was goed opletten voor de kinderen.

Spelletjes bij de Pieten
Bij de Pieten werden spelletjes gedaan, een Ozosnel parcour waar ook nog een echte pony stond om te knuffelen of mee op de foto te gaan samen met Piet. Bij de Schoorsteenpieten mochten de kinderen oefenen hoe het is om cadeautjes in de schoorsteen te gooien. Daarna ging de tocht door naar Bouwpiet hier lagen allemaal cadeautjes verspreidt en konden de kinderen samen met Bouwpiet aan het bouwen.

Ondertussen moesten de kinderen ook goed opletten of ze muzieknoten zagen, deze moesten dan overgetekend worden op de lege notenbalk op hun papier. En dat kwam nogal precies. Tijdens het lopen van de route kwamen de kinderen zo nu en dan ook twee Pieten tegen op een wel hele mooie aparte fiets. Wat een lol en hadden deze Pieten en ze deelden maar wat graag kruidnoten uit.

Sportpiet was ook aanwezig en daar werd een parcours gelopen met de enige echte jute Sinterklaaszakken, zaklopen wel te verstaan en dat viel soms niet mee. Gelukkig kregen ze daar wel allemaal een handvol kruidnoten om de route verder door te lopen. Zo kwamen ze bij de twee Circuspieten uit hier konden de kinderen oefenen met alles wat er maar te doen is in het circus, wat was dat leuk om te doen, de Circuspieten hadden het er maar druk mee.

Muziekpiet slaapt
En toen kwam de vraag waar moeten we met die muzieknoten op de muziekbalk naar toe, welke Piet moesten de kinderen daarvoor hebben. Dat kan er natuurlijk maar één zijn en dat is Muziekpiet, deze Muziekpiet had het goed voor elkaar en lag heerlijk in haar luie stoel te slapen in de zon. De kinderen moesten Muziekpiet eerst wakker maken. Muziekpiet speelde het liedje wat de kinderen op papier hadden en nu maar hopen dat het klopt. De kinderen van Oudehaske hadden goed hun best gedaan, het klopte vaak wel, soms een kleine misser, maar 'Sinterklaasje Bonne Bonne Bonne' was duidelijk te horen.

Nadat Muziekpiet was bezocht konden de kinderen terug naar het Kulturhûs, daar was Sinterklaas met Hoofdpiet aanwezig. In het Kulturhûs was ook Juffrouw Janny weer aanwezig, dit was er vorig jaar ook al en zij zorgde ervoor dat het bezoek aan Sinterklaas en Hoofdpiet gestroomlijnd verliep.

Hilariteit
Sinterklaas zelf zat op zijn mooie stoel in het Kulturhûs waar hij samen met Hoofdpiet alle aandacht aan de kinderen kon geven die langskwamen. Hoofdpiet maakte er zo nu en dan een dolle boel van, wat weer zorgde voor veel hilariteit. Gelukkig bleef Sinterklaas rustig en wijs en verliep het allemaal goed en konden de kinderen met een zakje pepernoten en schuim weer naar huis.

Sinterklaas en de Pieten hebben genoten van alle vrolijke en lieve kinderen die langskwamen. Het was een mooi feest met voortreffelijk weer, wel koud maar een heerlijk zonnetje erbij.