FlowerPowerfestival in Akkrum op zaterdag 27 augustus

Foto: Pixabay

AKKRUM - Op zaterdag 27 augustus 2022 gaat Akkrum terug naar de jaren zestig en zeventig. Muziek, theater, dans en kleding, brengen het dorpscentrum in de sfeer van het FlowerPower tijdperk.

Van 11.00 tot 23.00 uur zijn er op de Tsjerkebleek heel veel activiteiten, zoals muziek, theater, workshops en kinderactiviteiten. Het festival wordt georganiseerd door 't Akkrumer Dreamteater in samenwerking met Doarpskeamer Akkrum, Akkrum/Nes Centraal, de Merkecommissie en ondernemersvereniging VOAN. Het festival wordt geopend met een kinderfiets-parade, en vervolgens een grote dorpspicknick. Een van de hoogtepunten wordt het FlowerPowermuziekspektakel 's avonds.

De hippieband The Happy Tunes en de coverband Nightlife zullen het feestterrein plat leggen met hun favoriete hits uit de jaren zestig en zeventig. Beide hippiebands spelen beurtelings op twee podia. Naast muziek is er ook overdag veel te beleven. De hele dag door zijn er theateracts. Er is een heus tentenkamp, er zijn protestmarsen, een playbackshow van Avro’s Toppop, een Hare Krishna-groep, provo's vieren feest in een gekraakte woning, rellende nozems en politieagenten zullen optreden tegen alle ongeregeldheden. Op de beide podia spelen overdag plaatselijke bands en zangers, zijn er koren en dansoptredens, alles in FlowerPower sfeer. De toegang is gratis en iedereen, van groot tot klein, is welkom. De organisatie hoopt dat ook de bezoekers in hippie-kleding zullen komen.