Foto: Manon van Althuis

ALDEBOARN - Dit jaar geen Gondelvaart op de laatste vrijdag van augustus, wel een Kleintje Gondelvaart op de eerste donderdag van september. 

Ondanks de huidige maatregelen rondom Covid-19 heeft het bestuur van Oranje Nationaal een divers driedaags programma samengesteld.

De aftrap was donderdag 2 september ’21 met een jeugddag. Kinderen t/m groep 4 hebben genoten van een theatervoorstelling in De Fermanje en voor de kinderen uit groep 5 t/m 8 werd er een Junior Expeditie Robinson georganiseerd. Begin van de avond konden de tieners door het dorp met een fotohunt.

Het spektakel van de dag vond echter om 20.30 uur plaats bij de gracht aan de P.F. Herne, namelijk Kleintje Gondelvaart. Groep 5 t/m 8 van De Boarne en De Finne hebben in 10 groepen een eigen gondeltje gemaakt en hebben deze donderdagavond aan het publiek gepresenteerd. Met bijpassende kleding, in de sfeer van de gondel, liet de jeugd zien dat zij de handjes van de toekomst zijn!

Vrijdagmiddag is er in Aldeboarn een historische wandelroute geopend. Ter gelegenheid van 75 jaar Gondelvaart Aldeboarn heeft het bestuur van Oranje Nationaal in samenwerking met Aldheidskeamer “Uldrik Bottema” en Pleatslik Belang Aldeboarn een vrij toegankelijke en blijvende wandelroute gerealiseerd.* Beeldmateriaal van de historie van Aldeboarn en 75 jaar Gondelvaart is nu door middel van borden zichtbaar in het dorp. Zie voor meer informatie www.aldeboarn.frl.
Door het dorp stonden vrijdag diverse kramen en muzikanten, wat voor een gezellig Boarnster samenzijn zorgde.

Na de online pubquiz voor de buurten op vrijdagavond stond ook de zaterdag in het teken van de (strijd tussen de) buurten. Talent, behendigheid, kennis en samenwerking waren belangrijke elementen tijdens de diverse opdrachten die de buurten kregen, uit te voeren door jong en oud.
De dag werd feestelijk afgesloten met 11x een mini-huwelijksceremonie, 1 bruidspaar met toebehoren per buurt.

De onderdelen buurtkamp, pubquiz en buurtversiering telden mee voor de algemene prijs: het Schild. Buurt Rûnom Boksleat werd nipt winnaar van het Schild, gevolgd door het Eastein op de tweede plaats en derde plaats is voor De Wynhoeke.

Het bestuur van Oranje Nationaal kijkt terug op een geslaagd dorpsfeest!

* De wandelroute is mede mogelijk gemaakt door:

Boersma Adema Stichting, Douwe Kalma Stifting, Julia Jan Wouters Stichting, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Ritske Boelema Gasthuis, Iepen Mienskipsfûns en Pleatslik Belang Aldeboarn
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden