Extra voorstelling De Wettertoer

HEERENVEEN - Het zwembad van Sportstad Heerenveen wordt op 16 en 17 oktober 2021 speciaal voor de voorstelling De Wettertoer omgetoverd tot een waar belevingstheater. 

Vanwege de belangstelling is er op zondag 17 oktober een extra vierde voorstelling toegevoegd.

In de voorstelling De Wettertoer staat de voormalige legendarische watertoren van Heerenveen centraal. Het verhaal wordt gebracht als absurde vertelling met spektakel, muziek en video technieken. Het is de eerste keer dat er een theatervoorstelling te zien is in het wedstrijdbad van Sportstad Heerenveen. De productie legt verbindingen tussen sport en cultuur, maar ook tussen professionals en amateurs uit de regio.De artistiek leider is Evert Haagsma en de regie is in handen van IJtje Braad-Plantinga. De cast bestaat naast de 12-jarige Jesper Minkes uit de acteurs Jan Arendz, Maaike Schuurmans, Michael de Roos en Jacob Hettinga. Daarnaast zullen er diverse disciplines van zwemvereniging HZ&PC in de voorstelling te zien zijn.

In De Wettertoer duikt de 12 jarige Jelte letterlijk en figuurlijk in de historie van de legendarische watertoren die tot 1980 in het centrum van Heerenveen stond. Jelte belandt in een wereld waar hij zijn oerpake, de architect van de watertoren ontmoet. In een spannende zoektocht proberen ze erachter te komen waarom de toren is gesloopt. Gaat het ze lukken om de geschiedenis weer ongedaan te krijgen of is dit een onmogelijke missie.

De voorstellingen zijn te zien op zaterdag 16 en zondag 17 oktober 2021. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.dewettertoer.nl.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden