expositie van Pieter Bijwaard en Matthijs van Zessen in Galerie Getekend

HEERENVEEN - Galerie Getekend vervolgt het seizoen met een expositie van Pieter Bijwaard en Matthijs van Zessen getiteld 12 +12 + 1. 

De duo-presentatie brengt op een prachtige manier hun contrasterende maar harmonieus samengaande (lijn)tekeningen samen. 

Pieter Bijwaard (1955) heeft een veelzijdig oeuvre opgebouwd waarbinnen zijn fijnzinnige serie lijntekeningen Silent Observer een bijzondere plek inneemt. Deze tekeningen - in één lijn getekend - lijken bedrieglijk eenvoudig maar komen met toewijding en vakkundigheid tot stand. Ze getuigen van een stille kracht, stralen een intieme atmosfeer uit en zijn gelaagd in hun betekenis. Pieter Bijwaard volgde de Rietveld Academie in Amsterdam en werd er later docent. Hij woont en werkt in Bergen (N.H.). Zijn werk was te zien op vele solo-en groepsexposities en is opgenomen in particuliere en museale collecties.

Matthijs van Zessen (1981) volgde de opleiding Autonome Kunst aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, waar hij in 2006 afstudeerde. Met veel precisie bouwt hij lijn voor lijn zijn ’ruimtelijke’ beelden op in het platte vlak. Zo onderzoekt hij in zijn pentekeningen ruimte, de perceptie van ruimte en de beleving zelf en daagt de kijker uit tot een rustige beschouwing. Matthijs van Zessen had verschillende solo- en groepstentoonstellingen in binnen- en buitenland en woont en werkt in Rotterdam.

Bij de expositie verschijnt een kleine publicatie met gelijknamige titel, die te koop of te bestellen is bij de galerie. 

Galerie Getekend is een galerie voor hedendaagse tekenkunst in Heerenveen, die eind mei 2019 de deuren opende. De galerie presenteert tekenkunst in al haar rijke variatie, vakmanschap en schoonheid. Galerie Getekend is gevestigd in een monumentale villa uit 1908 waar een voormalige praktijkruimte is omgebouwd tot intiem kabinet voor de tekenkunst.

Openingstijden: vrijdag en zondag van 12 - 17 uur en op afspraak. 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden