Expositie Kim Habers in Galerie Getekend

HEERENVEEN - In deze solopresentatie van Galerie Getekend toont Kim Habers nieuwe tekeningen op papier en  in porselein.

Kim Habers (Ommen 1979) tekent met inkt lineaire patronen en vormen op papier. Ze snijdt, maakt los en plaatst meerdere bewerkte vellen papier op elkaar zodat er ruimtelijke structuren ontstaan waar de blik van de kijker eindeloos in kan ronddwalen. Daarnaast 'vertaalt' ze haar tekeningen ook in fragiel porselein. 

Zo is naast recent werk ( papier en porselein) ook de grote tekening te zien, die ze maakte over de bedreigingen van en in het Amazonegebied in Brazilië. Dit werk diende als basis voor haar keramische installatie Keramiekmuseum Het Princessehof in Leeuwarden. 

Kim Habers genoot de opleiding Fine Art aan ArtEZ Zwolle en daarna aan het Sandberg Instituut in Amsterdam, waar ze in 2009 afstudeerde. Ze ontving diverse prijzen en beurzen en exposeerde in galeries en musea in binnen- en buitenland. Ze woont en werkt in Blaricum en Berlijn. 

Galerie Getekend is een jonge galerie voor hedendaagse tekenkunst in Heerenveen, die eind mei 2019 de deuren opende. Galerie Getekend presenteert tekenkunst in al haar rijke variatie, vakmanschap en schoonheid. De galerie is gevestigd in een monumentale villa uit 1908 waar een voormalige praktijkruimte is omgebouwd tot intiem kabinet voor de tekenkunst.

Openingstijden: vrijdag en zondag van 12 - 17 uur en op afspraak.