Expositie Christiaan Kuitwaard in Galerie Getekend

HEERENVEEN - Christiaan Kuitwaard (Sneek 1965) tekent zowel lineair als tonaal. Hij vindt het tekenen in lijn vooral geschikt voor relatief snelle notaties en het tekenen in licht en donker nuances met zachte overgangen voor meer autonoom werk.

In Galerie Getekend zijn voorbeelden van beide tekenstijlen te zien. De serie Noordzeestrand is gebaseerd op schetsen van afgelopen zomer die 'plein air' op het strand van Vlieland zijn gemaakt (vaak letterlijk met de voeten in het zeewater). De leporello’s zijn gevuld met een uitwerking in lijn van een idee, zoals de groei van een Magnoliabloesem of het draaien van de zon in zijn tuin gedurende de dag.

Christiaan Kuitwaard was eerst beroepsmilitair bij de Koninklijke Marine. Daarna studeerde hij aan de kunstacademies van Groningen en Kampen. Na zijn afstuderen in 1991 exposeerde hij regelmatig in binnen- en buitenland. Zijn werk is opgenomen in diverse particuliere -, museale - en bedrijfscollecties. Hij woont en werkt in Oldeberkoop (Frl.)

De expositie is ingeleid door Han Steenbruggen, directeur-conservator van Museum Belvédère. Zijn inleiding is te zien op het YouTubekanaal van Galerie Getekend.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden