Eropuit: Wandelroute en kabouterpad bij natuurgebied de Kiekenberg

OUDEHORNE - De Kiekenberg is het hoogste punt in de omgeving van Oudehorne en Nieuwehorne. Oorspronkelijk gaat het om twee rivierduintjes: de Grote en de Kleine Kiekenberg.

Deze stuifduinen, waar al rond 11.000 v. Chr. menselijke bewoning moet zijn geweest, boden bescherming tegen het soms hoogstaande water uit rivier De Tjonger. De Tjonger was vroeger een natuurlijke grens. Vanaf de Kiekenbergen kon men de doorwaadbare plaatsen van de rivier bewaken.

Er is een gemarkeerde rondwandeling van bijna zeven kilometer, die begint en eindigt bij de
parkeerplaats aan de Tjongervallei in Oudehorne. De route voert je langs heideveldjes, bosperceeltjes, houtwallen, singels en een aantal vennetjes. Schrik niet als je bij de Grote Kiekenberg een ringslang of adder tegen het lijf loopt!

Kabouterpad 

Wist jij dat er bij de Grote Kiekenberg ook een kabouterpad voor de kinderen is? Het Project Natuur- en Milieueducatie Heerenveen brengt kinderen op jonge leeftijd in contact met de natuur in de eigen leefomgeving. Hierdoor leren de kinderen op een natuurlijke manier te genieten van de natuur. Dit is de basis voor voor milieubewust gedrag. Kinderen kunnen dan nu, maar ook later, sneller duurzame keuzes maken,

Coördinaten startpunt: 52.953697, 6.094844

Adres: Siebe Annesweg, Oudehorne
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden