Ellen ten Damme trapt het Posthuis Theaterseizoen af

foto: Danny Ellinger

HEERENVEEN – Na het succesvolle Festival Overmorgen in Heerenveen begint het theaterseizoen op vrijdag 16 september pas echt in het Posthuis Theater. 

Om 20:15 uur treedt dan Ellen ten Damme op met het muziektheaterconcert ‘BAROCK’. In Heerenveen is een try-out te zien.

In dit theaterconcert wordt zangeres Ellen ten Damme opnieuw bijgestaan door The Magpie Orchestra. Ellen ten Damme duikt de geschiedenis in en voert ons naar de 17e en 18e eeuw. Wie het zich toen kon permitteren, vierde de theatrale uitbundigheid. Ellen droomt weg in frivole vergankelijkheid, in een een 'tragédie lyrique' die terug in de tijd gaat en toch helemaal van nu is. Want anno nu is iedereen is meer en meer het middelpunt van zijn eigen entourage, als een rockster in Versailles. Klatergoud blinkt op sociale media en de schone schijn is oogverblindend. Samen met haar achtkoppige band nodigt Ellen je uit om toe te treden tot haar hofhouding in dit meertalig bal demasqué vol verrassende en herkenbare songs waar de excessen net zo opzwepend zijn als de schaduwzijdes meeslepend.

Cabaret van René van Meurs

De overige voorstellingen deze maand komen van cabaretier René van Meurs (donderdag 22 september), Nienke Plas (23 september) en de band Bökkers met Hendrik Jan Bökkers, gitarist van Jovink en de Voederbietels (30 september). René van Meurs presenteert het cabaretprogramma ‘2636’, een voorstelling vol eerlijke verhalen, hilarische anekdotes en steengoede grappen.

Voor meer informatie en kaarten kunt op de website www.posthuistheater.nl terecht.