Duo-presentatie van Iris Frerichs en Maurice van Daalen in Galerie Getekend

HEERENVEEN - Van 19 september tot en met 31 oktober 2021 is er een duo-presentatie in Galerie Getekend te zien met tekeningen van Iris Frerichs en Maurice van Daalen. 

Iris Frerichs (1980) studeerde in 2004 af aan de HKU Utrecht waar ze nu woont en werkt. Ze maakt in groot en klein formaat mixed-media, vaak gekleurde tekeningen van -soms herkenbare- bouwsels en vormen die stapelen, schuiven, samenklonten en uitwaaien, opgaan in de omgeving of juist daarvan loskomen. “In de samengestelde vormen en stapelingen zoek ik naar een bezieling; ik beschouw ze als wezens” zegt ze zelf.

Maurice van Daalen  (1975) genoot zijn opleiding aan de Rietveld Academie en het Sandberg Instituut in Amsterdam. Hij werkt al jaren in potlood op papier aan verdiepingen van zijn ondergrondse stad: een architecturaal complex van getekende kamers, gangen en trappenhuizen. Een aantal tekeningen daarvan zijn te zien en een serie ‘vlechtwerken’: ingenieuze constructies van getekende latjes. Hij woont en werkt in Amsterdam.

De expositie wordt ingeleid door Dineke Blom, beeldend kunstenaar en oud-docent Drawing Inventions Academy en Rietveldacademie. Haar verhaal is zondag 19 september vanaf 14.00 uur te zien op het YouTubekanaal van Galerie Getekend. 

De expositie is te zien van 19 september (openingsmiddag) tot en met 31 oktober 2021. De galerie is geopend op vrijdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur en op afspraak. 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden