Cultuurplein(markt) op zaterdag 12 september

HEERENVEEN - Ondanks het feit dat vele evenementen geen doorgang kunnen vinden wegens het coronavirus, heeft de organisatie van de Cultuurplein(markt) in goed overleg met de gemeente Heerenveen een manier gevonden om het nieuwe cultureel seizoen in Heerenveen tóch op een positieve manier te starten.

Zoals het er nu voor staat kan de Cultuurplein(markt) doorgaan. Uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen.

 

Op zaterdagmiddag 12 september zal de Cultuurplein(markt) gehouden worden op het Geerts Willigenplein, het parkje bovenop de parkeergarage. Natuurlijk zal de markt er vanwege alle maatregelen anders uitzien dan bezoekers gewend zijn. Toch hoopt de organisatie op deze manier cultuur hoor- en zichtbaar te maken voor alle inwoners.

Dit jaar zal er een afgesloten terrein gecreëerd worden waarbij er een maximaal aantal bezoekers tegelijkertijd op het terrein aanwezig mogen zijn. De organisatie raadt dan ook aan om vroeg op de middag te komen zodat het publiek goed verspreid is én iedereen uitgebreid met de verschillende cultuuraanbieders in gesprek kan gaan. Daarnaast worden er vele zicht- en onzichtbare maatregelen getroffen om iedereen coronaproof van dit evenement te laten genieten.

Cultuuraanbieders

Wat kun je verwachten van deze markt? Er zijn twintig verschillende cultuuraanbieders aanwezig die je laten kennismaken met de verschillende cultuuruitingen. Met name de muziekhoek is goed gevuld met Jelle Visser Muziek, Future Talent, Brassband Pro Rege, Toonkunstkoor, Brassband Advendo, Local Vocals, COV, HMC, Popkoor Sin4You en Zangschool Vocalliezz.  Daarnaast is schildervereniging De Munnik aanwezig, De Kleurendriehoek, Eijer Producties, Werkgroep Oud-Heerenveen en Stichting Tijd.

Ook zijn de drijvende krachten achter de organisatie van de Cultuurplein(markt) aanwezig: Bibliotheken Mar en Fean, Posthuis Theater, Museum Heerenveen en Ateliers Majeur. Deze culturele partners geven dan ook informatie over de in gezamenlijkheid te produceren nieuwe vrolijke familiemusical ‘Opskør in Herreturv’, die in de winter van 2021 te zien zal zijn. Daarvoor worden op zondag 6 september audities gehouden in het Posthuis Theater. Amateurspelers die ook een beetje kunnen zingen, kunnen zich nog tot 23 augustus opgeven voor een rol in deze musical.

 

Klein podium

Vanwege alle maatregelen is het alleen mogelijk om een klein podium te creëren, waarbij je als bezoeker op een vaste plaats kunt gaan zitten. Zo kunnen leerlingen en docenten toch laten zien en horen wat cultuur voor hen betekent. De organisatie vraagt van bezoekers om alle coronamaatregelen zeer ter harte te nemen en de aanwijzingen van het personeel op te volgen.

Freerunning parcours

Eijer producties zal op geheel eigen wijze invulling geven aan deze middag door alle jongeren kennis te laten maken met Freerunning. Naast het omsloten terrein van de markt vind je daarom nóg een ingang, die leidt naar dit freerunningparcours. Ook hier wordt natuurlijk zorgvuldig rekening gehouden met alle coronamaatregelen.

Open Monumentendag

Zaterdag 12 september is óók Open Monumentendag. Werkgroep Oud-Heerenveen heeft met veel moeite toch een programma weten op te stellen die recht doet aan de prachtige monumenten die de gemeente Heerenveen rijk is.

Programmawijzigingen

In deze tijden is niets zeker, daar is de organisatie zich van bewust. De organisatie past zich voortdurend aan de laatste maatregelen aan. Hierdoor kan het programma wijzigen en/of de maatregelen aangescherpt worden. Ondanks dat hoopt de organisatie een mooi cultureel evenement neer te zetten als opening van het seizoen 2020/2021.

Voor meer informatie over de precieze invulling volgt u @CultuurpleinHeerenveen op Facebook.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden