Christel Koning roept op om de Heerenveense horeca te steunen ,,We staan met de rug tegen de muur"

HEERENVEEN – De Heerenveense horeca heeft het door de coronacrisis behoorlijk moeilijk. Christel Koning voorzitter van de Koninklijke Horeca afdeling Heerenveen roept daarom iedereen in Heerenveen op om de plaatselijke horeca te steunen in deze moeilijke tijd.

,,De horeca heeft het moeilijk. Wij kunnen weinig gasten ontvangen en we merken dat mensen weg blijven vanwege de vele regeltjes. Dit is nergens voor nodig. Juist nu is een ieder van harte welkom om een hapje te komen eten of om een drankje te doen. De horeca in Heerenveen heeft de zaakjes goed voor elkaar en volgt alle richtlijnen van het RIVM. Wij begrijpen ook zeker dat de maatregelen die genomenzijn in de strijd tegen het coronavirus nodig zijn.” laat Christel Koning, eigenaresse van Het Hof van de koning weten.

Er zijn een aantal cafés in Heerenveen die alleen in het weekend enkele uren geopend zijn. Deze ondernemers moeten het nu in een paar uurtjes verdienen. ,,Het is dus erg belangrijk om juist  daar nu ook eens een drankje te doen. Maak dan gelijk even een praatje met de barman of vrouw. Zij hebben dit echt nodig. Eerder dit jaar hebben wij al een enorme klap gehad. Een tweede klap kan ervoor zorgen dat er zaken kapot gaan. Dit kunnen wij met zijn allen voorkomen door juist nu de horeca te steunen” aldus geert Semplonius van Café De Skoffel.

Een selecte groep horecaondernemers heeft vrijdag overleg gevoerd met burgemeester Van der Zwan omtrent de regels. Het ging hier om een informeel overleg.  

Landelijk geldt dat om 21.00 uur de deur van horecagelegenheden dichtgaat voor nieuwe bezoekers en dat zij om 22.00 uur dicht moeten.

,,We gaan zeker niet bij de pakken neer zitten en proberen alles om zo goed mogelijk uit de coronacrisis te komen. Ondanks dat wij met de rug tegen de muur staan willen wij het beste ervan maken en proberen wij onze positieve horeca-vibe niet te verliezen!” sluit Koning af.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden