Blaze!: Een swingende muzikale middag én avond in centrum Heerenveen (Foto's)

HEERENVEEN - Eindelijk was het zaterdag weer zover! Blaze! Oftewel ‘blazen’ op z’n Frysk. Bigband Heerenveen en de Glasblazers organiseerden weer een swingende muzikale middag én avond in het centrum van Heerenveen.

Evenals in 2019 en 2020 met veel blazers. De plaatselijke middenstand en de horeca hebben ook weer  hun steentje bijgedragen om het evenement mogelijk te maken. 

‘S middags brachten verschillende bigbands uit Heerenveen en omstreken hun repertoire ten gehore op vier plekken in het centrum van.

‘s Avonds brachten verschillende bands hun muziek ten gehore op een groot podium op de Oude Koemarkt. Te beginnen met Marutyri, een Rotterdamse instrumentale fusion band. Een frisse mix van jazz, R&B, funk, opzwepende composities, vette blazers en pittige akkoorden. De diepe en stevige grooves, intense harmonieën, verhalende solo’s en goed gearrangeerde stukken resulteren in muziek om op te dansen, maar ook om naar te luisteren. 

Bigband Heerenveen zet hierna een aantal swingende nummers neer en zal even later samen met Straight on Stage de Koemarkt op de kop zetten. Straight on Stage bestaat uit zes jonge en getalenteerde mannen uit Joure. Ze spelen de sterren van de hemel met fijn in het gehoor liggende rock! Lekkere stevige muziek verpakt in een enerverende show. 

Ook de Glasblazers geven deze avond een muzikale show weg en wisten de meute in beweging te houden dan wel te brengen!

De avond is afgesloten met Get The Funk 2, een Tower Of Power Tribute band. Een swingende afsluiting van deze geweldige muzikale avond! 

Het was de gehele avond gezellig druk op de Oude Koemarkt.