Beeldende kunst uit alle hoeken van de wereld in Oranjewoud

ORANJEWOUD - Honderd dagen lang zijn de bossen van Oranjewoud het décor van een bijzondere kunsttentoonstelling; Paradys.

In en om voormalige landgoederen, vorstelijke Tuinen en natuurschoon ontdek je het werk van gerenommeerde kunstenaars.

Van 7 mei t/m 14 augustus is Oranjewoud het toneel van de tentoonstelling met spraakmakende kunst. 

Paradys brengt beeldende kunst uit alle hoeken van de wereld naar Oranjewoud om de idylle uit te dagen. Een prikkelende en confronterende tentoonstelling, die zal uitnodigen tot nadenken, discussiëren, genieten en soms zelf meedoen.

De eerste vijf namen van de vijftien kunstenaars zijn bekend:

(Duitsland) maakt voor Paradys drie 2,5 meter hoge jurken van plantenwortels. De jurken verbeelden de drie stadhoudersvrouwen die landgoed Oranjewoud hebben gesticht.

(Nederland) werkt de komende maanden aan een bloemenmozaïek dat niet alleen staat voor het paradijs en de schoonheid, maar ook, in zijn eigen woorden, voor ‘toerisme op z’n lulligst’.

(Argentinië) maakt voor Paradys een imposant hedendaags wandtapijt over de geschiedenis van Oranjewoud.

(Schotland) laat de bezoekers in zijn project The Island door een sprookjesachtige solotentoonstelling dwalen in de voormalige tuinmanswoning van Klein Jagtlust. In de woning bouwt Avery een fictieve samenleving met eigen wetten.

(Groot-Brittannië) maakt een opvallende sculptuur, geïnspireerd op de vroegere plezierjacht en het huidige doodschieten van grote hoeveelheden damherten in Oranjewoud.
Kom jij tussen ook langs in het paradijselijke Oranjewoud