Ateliers Majeur gestart met De Kas

HEERENVEEN - Op 20 januari komt er een nieuwe editie van ‘De Kas’, een initiatief van culturele netwerkorganisatie Ateliers Majeur voor jongeren uit de gemeente Heerenveen. 

Samen met ambassadeurs Yusuf, Fatma, Kevish, Thom en Shaney gaat Mirjam van der Leer, coördinator participatie, in De Rinkelbom in Heerenveen met jongeren aan de slag. De workshops zorgen voor ontwikkeling, uitwerking en verdieping van je talent. In de proeftuin mag opgetreden worden, zodat je kunt oefenen in het spelen voor publiek en ervaring opdoen op het podium.

Tijdens de eerste meeting, op 24 november, hebben de jongeren met elkaar gegeten, gesproken, talenten gedeeld en geleerd over hoe je muziek maakt. Waar komt je inspiratie vandaan en hoe ga ja ermee aan de slag? Daarnaast kregen ze een workshop van Thom over het schrijven van teksten en daar zijn ze allemaal mee aan de slag gegaan. Door de open en gezellige sfeer ontstond er al snel een groepsgevoel. De piano werd bespeeld en teksten werden aan elkaar voorgedragen.

‘De Kas’ wordt nog tweemaal georganiseerd dit seizoen: op 20 januari en op 3 maart in De Rinkelbom. Het programma bestaat uit pizza eten, elkaar ontmoeten, een workshop en de proeftuin. Op 2 april wordt afgesloten met een echte talentenjacht, waaraan iedereen mee kan doen. Heb je zin om mee te doen? Meld je dan aan bij  Mirjam van der Leer voor de volgende Kas via participatie@ateliersmajeur.nl.