Alex en Henry en Truus en Corrie strijden om titel 'Beste oliebollenbakker van Nederland'

DFM - Onlangs ging tv-presentator Kees Tol op pad voor opnamen van de strijd om de titel 'Beste oliebollenbakker van Nederland', georganiseerd door SBS6 en de Staatsloterij. Hij ging langs bij Alex Hoks en Henry in Sintjohannesga en Truus en Corrie in Rottum.

Alex en Henry van Drogen bakten de oliebollen bruin in de kantine van hun voetbalclub De Wite Peal (DWP) in Sintjohannesga. Elk jaar bakken ze voor de club 2.500 tot 3.000 oliebollen voor clubleden en inwoners van Sintjohannesga.

De tekst gaat verder onder de video
Alex en Henry:Ook ging de televisieploeg langs bij de vriendinnen Truus Zoetendal en Corrie Voolstra in Rottum. De dames bakken al meer dan dertig jaar samen oliebollen: ,,Vriendinnen lol al 30 jaar met onze oliebol.'' De tip van de dames is om voor het beslag het juiste bier te gebruiken. Ze hebben veel lol tijdens het samen bakken van de oliebollen. Samen met de liefde die ze in de Hollandse lekkernij stoppen levert dat een ,,heerlijk luchtige oliebol met een krokant laagje'' op.

De tekst gaat verder onder de video:
Truus en Corrie:

Ieder deelnemend duo bakt oliebollen op basis van een eigen uniek recept en bakt graag voor een ander. Op 29 december om 21.30 uur op SBS6 gaan alle deelnemers in Nederland de strijd met elkaar aan tijdens de finale voor de titel: 'De beste oliebollenbakker van Nederland'.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden