Akkrumer Merke gaat ook dit jaar niet door

Foto: Facebook Merke Akkrum

AKKRUM - De organisatie van de jaarlijkse kermisactiviteiten in Akkrum, de Merkecommissie en de Stichting Akkrum-Nes Centraal, ging er vorig jaar van uit dat de Merkeactiviteiten in 2021 wel weer zouden kunnen plaatsvinden in de periode eind juni. Helaas lukt het ook dit jaar niet.

De vergunningen werden tijdig aangevraagd en er werd zelfs een schriftelijk verzoek ingediend bij Field-Lab om de activiteiten onder hun vlag en hun voorwaarden toch te kunnen organiseren in Akkrum. De organisatie heeft na contact met de gemeente en Field-Lab besloten om de activiteiten te schrappen.
Het blijkt niet mogelijk om de gebruikelijke Merkeactiviteiten op een verantwoorde en volwaardige wijze te kunnen organiseren, hoe teleurstellend dit ook is.

De organisatie vergaderde diverse malen gedurende de laatste maanden en heeft alle mogelijkheden en onmogelijkheden onder ogen gezien.

De coronabeperkingen zijn nog zodanig dat van het gebruikelijke feest nauwelijks iets over zal blijven als het toch doorgaat.

De merkecommissie en de stichting akkrum-Nes Centraal zullen nog wel bekijken of er na de zomer nog een alternatief evenement kan worden georganiseerd voor de inwoners van Akkrum en Nes. Nadere berichten daaromtrent volgen nog.

Bron: www.akkrum.net