24 & 25 juni weer genieten van het grootste gratis muziekfestival in Friesland

HEERENVEEN - Night of the Koemarkt is in 1996 voortgekomen uit het 10-jarig bestaan van dweilorkest De Glasblazers uit Heerenveen. 

De muzikanten wilden ter gelegenheid van hun tinnen jubileum een feestje organiseren voor heel Heerenveen. Daarom lieten ze een aantal artiesten optreden op de Oude Koemarkt. Niemand wist toen nog dat dit het begin was van het grootste gratis muziekevenement van Friesland. De eerste editie trok niet meer dan 100 feestgangers, in 2019 (23 jaar later) bezochten ruim 10.000 mensen de Night of de Koemarkt!

Night of the Koemarkt een muziekfeest voor iedereen.

Door de groeiende belangstelling is de locatie al een aantal keren verruimd en werd in 2007 gekozen voor de huidige locatie. Het podium verhuisde van de Oude Koemarkt naar het eind van de Crackstraat, tussen gemeentehuis Crackstate en snackbar ’t Hoekske. Een gouden greep, zo bleek meteen al. De doorstroming van de mensenmassa verliep een stuk soepeler en het podium was voor iedereen goed zichtbaar. Bovendien werden er grote videoschermen naast het podium en nabij de horeca geplaatst.

 

Alweer de 24e editie op 24 en 25 juni 2022

Night of the Koemarkt wordt jaarlijks in het laatste weekend van juni georganiseerd in het centrum van Heerenveen. De unieke combinatie van dweilorkesten, popmuziek, musical en klassiek maken dit evenement al ruim twee decennia tot een groot succes.

Jong en oud weten de weg naar het Friesche Haagje elk jaar weer te vinden! De organisatie van zowel het Heerenveens Dweilfestival als het Promsconcert ligt volledig in handen van Stichting Night of the Koemarkt. Dit in samenwerking met Gemeente Heerenveen en Horeca Oude Koemarkt. Stichting Night of the Koemarkt hoopt jullie allemaal weer te verwelkomen tijdens de 24e editie van het evenement, op vrijdag 24 juni en zaterdag 25 juni 2022.

Programma van deze Zomer Editie

Vrijdag 24 juni 2022                 Kleintje Koemarkt

Van 21.00 tot 01.00 uur met DJ Stocks en Stageline (de vetste band).

Zaterdag 25 juni 2022             Heerenveen op de banken

Een feestelijk muziekprogramma in het centrum van Heerenveen waarbij iedereen flink opgewarmd wordt voor het avondprogramma. Lekker chillen bij DJ Sander Post, meezingen met Vangrail, rocken met Johannes Rypma en aan het eind van de middag gaan we uit onze plaat op de plaatjes van het Foute Uur van QMusic.

14.00 - 15.00 uur; DJ Sander Post

15.00 - 16.30 uur; Vangrail

16.30 - 17.00 uur; Johannes Rypma

17.00 - 18.00 uur; QMusic Foute Uur

Zaterdag 25 juni 2022             Promsconcert

Line up voor de zaterdagavond, aanvang 19.30 uur (voorprogramma) op het Crackplein

Op de zaterdagavond zullen tijdens het Promsconcert (aanvang 20.15 uur) de volgende artiesten optreden: Charly Luske, Martijn Fischer, Lisa Lois, Vangrail, Johannes Rypma, Patricia van Haastrecht en Danny Panadero.

Kom jij helpen tappen?

Kom jij op zaterdag 25 juni 2022, tijdens de Night of the Koemarkt, helpen als vrijwilliger in de Horeca? Stuur dan snel een mail naar info@nightofthekoemarkt.com onder vermelding Vrijwilliger Horeca met in de mail je naam, leeftijd en telefoonnummer.

Volgend jaar voor de 25e keer

We kijken natuurlijk ook al een beetje vooruit naar onze bijzondere jubileum editie in 2023, dat wordt dan de 25e keer. Als alles meezit een mooi moment voor een groots en gratis feestje in Heerenveen!

Sponsor worden of doneren?

De stichting wil het evenement graag gratis toegankelijk houden, maar is daarvan afhankelijk van donaties en sponsoren. Doneren doe je door een vrijwillige bijdrage over te maken op rekeningnummer NL 03 RABO 01 31 85 75 33 van Stichting Night of the Koemarkt.

Wil je sponsor worden? Neem dan contact op met Stichting Night of the Koemarkt (NOTK). Informeer naar jouw sponsormogelijkheden of laat je persoonlijk informeren door een van onze ambassadeurs van de sponsorcommissie. Mail ons via info@nightofthekoemarkt.com of bel 0513 – 74 50 50