Zomerspelweek in Jubbega van start

JUBBEGA - Tijdens de jaarlijkse zomerspelweek in Jubbega komen kinderen uit drie dorpen bij elkaar met een gezamenlijk doel.

Timmeren, knutselen en spelen onder enthousiaste leiding en organisatie van veel vrijwilligers en welzijnsorganisatie Caleidoscoop te Heerenveen. Hierbij worden prachtige bouwwerken gemaakt die aan het einde van de week trots aan ouders en belangstellenden worden gepresenteerd. Dit jaar wordt voor de derde keer de zomerspelweek georganiseerd bij het WK terrein in Jubbega.

Op maandagmorgen 28 augustus kwamen om 8.30 uur de eerste kinderen al binnen. ‘We hebben er zin in.’ De kinderen die meedoen zitten allemaal op de basisschool en worden in drie leeftijdscategorieën ingedeeld. Twee groepen 6/7 jarigen, twee groepen 8/9 jarigen en een groep 10/11/12 jarigen zijn dit jaar van de partij, het totaal komt op ongeveer zeventig deelnemers. Maandag waren er 65 kinderen aanwezig.

Camping Zeldenrust

Dit jaar is het thema: Welkom op Camping Zeldenrust! ‘Een mooi thema dat past bij de zomervakantie en het campingleven. Er wordt vrij gespeeld, getimmerd, gebouwd en voor ieder kind is er ruimte zichzelf te zijn. Het is een sociaal gebeuren waar bovenal plezier en ongedwongenheid voorop staat.’ Bij het campingleven hoort ook ochtendgymnastiek en bij de zomerspelweek hoort het stapellied. Om 9.00 uur trapten Jantje en Jelma samen met alle kinderen af, lekker bewegen, zingen en dansen. Om 9.30 uur vertrokken alle kinderen en hun begeleiders gezamenlijk naar het bouwterrein. Binnen een mum van tijd waren ze druk aan het werk met spijkers, hamers, pallets en platen hout. Knutselen wordt in de grote tent gedaan en voor een rustmomentje kan je je even terugtrekken in een van de kleine tentjes op het veld. Deze zijn ingericht met luchtbedden en slaapzakken, net als op de echte camping. Daarnaast staan elke dag grote bakken met veel speelgoed klaar, er is voor iedereen wat te doen.

Glow in the dark party

Bij camping hoort glamping. Iedere dag is er een speciaal onderdeel in het programma. Ter voorbereiding op de grote afsluiter donderdagavond, versieren de kinderen op maandag al hun eigen petje met lichtgevende verf. ‘Dit heeft een paar dagen nodig om goed te drogen, we hopen hiermee op een extra feestelijk effect donderdagavond.’ Vanaf 19.00 uur zijn alle ouders en belangstellenden dan welkom om de bouwwerken te bewonderen en daarna met de kinderen de zomerspelweek feestelijk af te sluiten in de tent.

Afsluiter van de eerste dag

Om 14.00 uur was het tijd om het gereedschap aan kant te leggen en de zakken met spijkers te legen. Toen alles was opgeruimd kregen alle kinderen een ijsje getrakteerd, mede mogelijk gemaakt door een van de vele sponsors. Op Facebook is dagelijks nieuws over de activiteiten tijdens de zomerspelweek te volgen.