Zeven meiden studentenvereniging Ichthus knappen tuin van inwoonster uit Nieuwehorne op

NIEUWEHORNE - Zeven meiden studentenvereniging Ichthus uit Nijmegen knappen tuin inwoonster uit Nieuwehorne op. ‘Wat geweldig dat deze jonge mensen oog hebben om een ander te helpen’

Zeven vrouwelijke leden van de christelijke studentenvereniging Ichthus uit Nijmegen hebben de stichting Present Heerenveen meegeholpen om de tuin van een inwoonster uit Nieuwehorne op te knappen.

De zeven studentes hadden een weekendje uit in Friesland, waar zij allen hun roots hebben liggen en wilden graag voor een maatschappelijke organisatie de handen uit de mouwen steken en namen hiervoor contact op met Present Heerenveen.

Via de stichting Present werden de studentes gekoppeld aan de inwoonster uit Nieuwehorne, die zelf niet de financiën en fysieke mogelijkheden heeft om dergelijk werk zelf te doen. Ook beschikt zij niet over een systeem van mensen om haar heen, die haar hierbij zouden kunnen helpen. Dankzij de meitinker maatschappelijke ondersteuning van de gemeente Heerenveen werd zij vervolgens aangemeld bij Present.

De werkzaamheden die de studentes hebben uitgevoerd in de tuin betroffen niet alleen het flink snoeien van struiken en de bamboeheg, maar ook werd het terras mosvrij gemaakt.

Daarnaast heeft een vrijwilliger van Present zelf een buitenlamp geïnstalleerd bij de bewoonster en heeft hij de wc gerepareerd.

Aan het einde van de werkzaamheden kon de bewoonster, die de studentes ieder beloonde met een tulp, haar geluk niet op: ,,Ik keek uit naar hun hulp. Want wat geweldig dat deze jonge mensen oog hebben om een ander te helpen.”