Zeilschool Pean wint bodemprocedure, Vergunning waterlodges blijft in stand.

NES - De beroepsprocedure tegen de omgevingsvergunning voor de bouw van 12 waterlodges bij Zeilschool Pean is gewonnen door Pean. De bestuursrechter heeft de bezwaren van de tweede huis eigenaren in de omgeving ongegrond verklaart.

Hoewel Pean steeds groot vertrouwen heeft gehad in de grondige aanpak van de gemeente Heerenveen, heerst er toch opluchting bij het oer-Friese recreatie bedrijf. “We vieren dit vandaag met het hele team van kantoormedewerkers, schoonmakers, parkpersoneel, vrijwilligers en ons als directie met taart bij de koffie.”, aldus Rienk de Jonge van Pean.

Staan voor je ondernemers

Omdat de hele gemeente, op één partij na (SP red.), een aantal keer is komen kijken om met eigen ogen te zien wat er ontwikkeld is, wist Pean zich verzekerd van 99% draagvlak bij de gemeente. Rienk de Jonge: “Een overheid die voor haar ondernemers en inwoners staat en niet de kop laat hangen naar bezwaarmakers uit de randstad met een tweede huis in onze gemeente, verdient wat mij betreft een dikke pluim.”

Onredelijkheid

Omdat de bezwaarmakers in maart 2021 al per brief aankondigden dat zij zoveel mogelijk procedures zullen aanspannen tegen Pean, verwacht Pean niet dat zij van het gedonder af zijn. Rienk de Jonge: “Toen men vorig jaar besloot om een week lang, elke dag een handhavingsverzoek in te dienen tegen ons, wisten we dat tegen zoveel onredelijkheid niet te strijden zou zijn.”

Vredespijp

Toch staan ze Pean nog altijd open om zonder rancune met de recreanten om tafel te gaan. De helderheid van de rechter kan hier bij helpen. De Jonge: “Wie weet kunnen we de spreekwoordelijke vredespijp roken en op goede voet komen met elkaar. Wij staan daar helemaal voor open.”

Bij Pean is men blij met deze belangrijke uitspraak van de rechter en gaan ze genieten van een mooie volgeboekte zomer.