Woonhuis voor ouderen met dementie in Kruiskerk Heerenveen

HEERENVEEN - Wonen bij September verbouwt op dit moment de Kruiskerk In Heerenveen tot twee woonhuizen met elk twintig ruime appartementen, een fijne woonomgeving voor ouderen met dementie. De eerste bewoners nemen in het derde kwartaal van 2022 hun intrek.

De bijna honderd jaar oude Kruiskerk heeft tot 2012 dienstgedaan als kerk van de Protestantse Wijkgemeente Heerenveen. Het monumentale pand aan de Burgermeester Falkenaweg wordt verbouwd en er komt een nieuw gedeelte zodat het een echt woonhuis wordt.

Wonen bij September

Wonen bij September heeft kleinschalige woonhuizen door heel Nederland. Er wonen ouderen met dementie die niet meer in staat zijn zelfstandig te wonen. Er is persoonsgerichte zorg, afgestemd op iemands persoonlijke behoeften als mens. Liefde, aandacht en betrokkenheid staan voorop en er is 24 uur per dag professionele zorgverlening dichtbij. Een veilig en vertrouwd idee voor zowel bewoners als hun familie. 

Zelf regie houden

Monique Hulzebosch wordt locatiemanager bij September Heerenveen en is straks het vaste aanspreekpunt voor zowel bewoners als hun familie. “Zelf regie houden over je dagindeling kan hier. Daar gaat het hier juist om, er ís geen schema, thuis niet en hier ook niet. Het draait om welbevinden en welzijn. De bewoner leeft zijn of haar leven en wij bewegen mee.”

Open in 3e kwartaal van 2022

Het woonhuis in Heerenveen krijgt gezellige en warm ingerichte woonkamers, een grote keuken en openslaande deuren naar een mooie tuin. Iedere bewoner heeft een fijn appartement tussen de 30 en 40 m2 groot met woon-slaapgedeelte en badkamer, geheel naar eigen smaak in te richten, met eigen meubels, veilig en vertrouwd, net als thuis. Voor Monique valt bij Wonen bij September alles op zijn plek. “Zoals alles geregeld wordt in Heerenveen, zo hoort het te zijn. Hier koos ik 30 jaar geleden voor toen ik koos voor de zorg. Voor tijd en aandacht!" Sfeer proeven?

Meer informatie of alvast rondkijken in een ander woonhuis van September in de omgeving? Neem contact op met Monique via monique.hulzebosch@wonenbijseptember.nl of 06 4079 6438