Wijkvereniging Nijehaske ook dit jaar weer in actie voor voedselbank Heerenveen

HEERENVEEN - Wijkvereniging Nijehaske organiseert ook dit jaar weer een actie voor Voedselbank Heerenveen.

Ruim 250 gezinnen in de gemeente Heerenveen zijn genoodzaakt om gebruikt te maken van voedselpakketten van de Voedselbank. De verwachting is dat dit er helaas steeds meer worden. De actie was vorig jaar een groot succes, waarbij 35 volle kratten en 150 pakken melk ingezameld werden.

Samen in de wijk

De actieperiode in de wijk Nijehaske loopt van maandag 29 november tot en met zaterdag 11 december 2021. Bijdragen kan op twee manieren:

• Product(en) inleveren bij een inleverpunt. Bij deze inleveradressen kunt u uw bijdrage coronaproof achterlaten tussen 09.00 en 20.00 uur tijdens de actieperiode.
Trekker 18
Karturf 23
Zetveld 44
De Kimen 19 
Roede 44

• Inzamelochtend op zaterdag 11 december 2021: Hang een tas met de bijdrage aan de voordeur. Deze wordt opgehaald door vrijwilligers.

Samen met o.b.s. De Optimist

Vanaf maandag 29 november tot en met vrijdag 10 december 2021 is er een inzamelingsactie van houdbare levensmiddelen op de Openbare Basisschool de Optimist. Alle leerlingen kunnen, wanneer dit thuis mogelijk is, één of meerdere producten meenemen en inleveren in de klas. Dit kan een product van de onderstaande lijst zijn of iets uit de voorraadkast wat houdbaar is en niet wordt gebruikt.

Meer weten?

Het zal een vrijblijvende actie zijn met een vrijwillig karakter, waarbij we ons inzetten voor mensen dichtbij die het minder goed hebben. Uiteraard verloopt alles coronaproof.
Wil je meer weten of heb je vragen? Kijk op de Facebook van de Wijkvereniging Nijehaske, stel je vraag via de chat of stuur een mail naar: marjolijnherbrink@gmail.com

Lijst met houdbare producten:
Pasta
Koffie/thee
Rijst
Aardappelpuree in pak
Maaltijdmixen
Houdbaar broodbeleg
Blikgroenten
Bakolie/olijfolie
Blikken vlees
Vruchtensap in pak
Rookworst
Soep (droog, blik, pak, zak)
Houdbare zuivel in pakken
Toiletartikelen
Suiker/specerijen
Waspoeder
DE-punten
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden