Wethouders uit Harlingen brengen bezoek aan Le Roy Tuin in Heerenveen

HEERENVEEN - Woensdagmiddag brachten de wethouders Harry Boon (o.a. duurzaamheid, biodiversiteit en openbare ruimte) en Erik de Groot (o.a. cultuur en ruimtelijke ordening) van de gemeente Harlingen een bezoek aan de Le Roy tuin in Heerenveen.

Aanleiding was een burgerinitiatief van o.a. Janienke Smitstra en Nadja Rientjes die in het Balklandpark in Harlingen een ecopark willen aanleggen op het voormalige terrein van VV Harlingen. Om inspiratie op te doen brachten Janienke en Nadja eerder dit jaar een bezoek aan de Le Roy tuin. Hun enthousiasme was voor de Harlinger wethouders aanleiding om met eigen ogen te zien wat een ecokathedraal is en hoe dit in Harlingen toegepast zou kunnen worden.

Namens de gemeente Heerenveen was wethouder Jaap van Veen (die de Le Roy tuin in portefeuille heeft) aanwezig en bouwmeester Peter Wouda vertelde over de praktische werkwijze en de achterliggende filosofie van de groenstrook in Heerenveen-Midden. Vooral het theaterplein vond men een mooi idee om dit ook in Harlingen aan te leggen.

Door: Peter Wouda