Wethouder Jelle Zoetendal steunt actie The Last Man Standing

HEERENVEEN - Onder de titel ‘Last Man Standing’ is er zaterdag landelijk aandacht gevraag voor mentaal gezonde jeugd. Een actie van de stichting MIND.

Ook in Heerenveen is stilgestaan bij jongeren met psychische problemen en de lange wachtlijsten bij de GGZ. Domenica Van de Geer en haar team stonden hier letterlijk bij stil - zes uren lang op een paal.
Wie dat wou kon een paal voor een half uur huren. Wethouder Jelle Zoetendal deed dit ook, terwijl hij de deelnemers succes wenste. Domenica van de Geer deed voor het tweede jaar op rij mee, dit omdat zij zelf te maken heeft  met psychische problemen. Ook het lange wachten op goede hulp en het  taboe rondom dit onderwerp heeft Domenica mee te maken gehad. 
 
Verslag van Domenica
 

,,Wat hebben we, ondanks het weer een mooie dag gehad. We hebben de 6 uren gered met z'n allen. Om 12.00 stapte we op, samen met Wethouder Jelle Zoetendal.  Toen meneer Zoetendal na een half uur van de paal af stapte kwam hij met de boodschap dat de gemeente onze huur paal voor de hele dag huurde. Dit als sponsoring vanuit de gemeente. Rond 3 uur konden wij bij cafetaria de Greiden een schaal met bittergarnituur ophalen, deze sponsorde hun ons. Vlak voor de afsluiting kwam Anton Merlein, voorzitter van Buitengewoon de Greiden ons aanmoedigen, vlak voor 6 uur sprak hij ons toe met mooie, dankbare woorden. Anton heeft ons verteld dat zij vanuit Buitengewoon de Greiden deze week nog een donatie gaan doen. :) De uren waren zwaar, tot ongeveer half 4 hadden we regen. Het ene moment miezerregen, het andere moment een bui. rond half 4 begon het op te klaren. nog wel bewolkt, harde wind en kou. Maar het was droog. Wij willen iedereen bedanken die gedoneerd heeft, en nog gaat doneren, want dit kan nog tot vrijdag,Iedereen die met ons mee gestaan heeft op de huurpaal, iedereen die langs is geweest, Dit om ons te steunen, te voorzien van oliebollen, lolly's, chocolade en kadootjes. Verder willen wij de Poiesz bedanken voor de sponsoring van waardebonnen voor het eten en drinken, promowear discounter voor het drukken van onze truien, Ronald klijnstra fotografie voor het maken van de foto's en de volgende trui sponsors" laat Domenica zondag weten. 

De actie in Heerenveen is gesponsord door:

- Brasserie La Fontaine

- Kapsalon Hanedan

- Nebraska 

- Kinderopvang Lappelein

- Cafetaria de Munt

- René en Sandra

Op dit moment staat de teller van het team wat in Heerenveen heeft gestaan op €1485 euro. Hiernaast heeft een teamgenoot van (Esther Veld) in Nijmegen gestaan, zij heeft ook nog eens €530 euro opgehaald. 

Dit betekend dat het team in zijn geheel op dit moment €2015 euro opgehaald hebben. Dit kan tot vrijdag verhoogd worden. Daarna zal Domenica via haar facebook pagina de totale eindstand bekend maken. 

De totale tussenstand van alle mensen die gister gestaan hebben is op dit moment €103.991,00 euro. 

Wil je nog doneren dat kan via onderstaande link. 

https://lastmanstanding.doemeemetmind.nl/team/samen-staan-we-sterker/doneren
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden