Werkzaamheden Mercurius en Venus

HEERENVEEN  - In de periode van maandag 10 mei tot en met vrijdag 18 juni vinden er verschillende werkzaamheden plaats aan de Mercurius en de Venus, die hinder gaan opleveren voor het auto-, vracht-, én fietsverkeer. 

Dit begint met het openbreken van het fietspad tussen de rotonde Het Meer en de Venus, voor het verleggen van kabels en leidingen. Fietsers volgen een omleiding. Vervolgens realiseert aannemer BAM de aansluiting van de Mercurius en de Venus op de nieuwe rotonde. Beide wegen moeten hiervoor worden afgesloten en het verkeer wordt omgeleid.

In de afgelopen maanden werkte BAM hard aan het verbreden van het viaduct over de K R Poststraat, het aanleggen van de nieuwe rotonde en het realiseren van de nieuwe af- en toerit aan de IBF-zijde van de A32. Omdat de werkzaamheden voor het grootste deel buiten het verkeer plaatsvonden, bleef de hinder voor het verkeer beperkt. Wél is en blijft de afrit vanuit de richting Meppel voorlopig afgesloten.

Werkzaamheden fietspad rotonde Het Meer – Venus v.v.

Onder het fietspad langs de Mercurius liggen kabels en leidingen die verlegd moeten worden. Daarvoor moet het fietspad in beide richtingen dicht. Dat gebeurt van maandagochtend 10 mei 08:00 uur tot vrijdag 21 mei 18:00 uur. Gedurende die periode worden fietsers omgeleid via de route fietstunnel Het Meer – Zonnebloemstraat – Pastorielaan - fietstunnel Saturnus.

Werkzaamheden Mercurius en Venus

Vanaf maandag 25 mei wordt als eerste de Mercurius en vervolgens de Venus aangesloten op de nieuwe rotonde. In de periode van maandag 25 mei 06:00 uur tot zondag 6 juni 20:00 uur is de Mercurius tussen de Jupiter en de Venus afgesloten. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid via de Jupiter en de Venus. Die omleiding geldt ook voor fietsers.

Vervolgens wordt in de periode van maandag 7 juni 06:00 uur tot vrijdag 18 juni 20:00 uur het eerste deel van de Venus vanaf de kruising met de Mercurius afgesloten. Voor het (fiets)verkeer met een bestemming voorbij het afgesloten deel geldt dezelfde omleiding via de Jupiter en de Venus.

Vervolgwerkzaamheden

De komende maanden werkt BAM gestaag door aan onder andere het viaduct, de nieuwe af- en toerit en de nieuwe rotonde. De afrit vanuit de richting Meppel blijft voorlopig afgesloten. Van 10 juli tot en met 22 augustus juli staan er afrondende werkzaamheden op de planning, die veel extra hinder gaan opleveren. Gedurende deze periode zijn namelijk alle wegen die samenkomen op de nieuwe rotonde volledig afgesloten voor het verkeer. Het betreft de K R Poststraat, de op- en afrit van de A32, de Venus en de Mercurius.

Vóórdat de bereikbaarheid verbetert, zal hij eerst verslechteren.

Contact

Heeft u vragen over het project? Neem dan contact op via het contactformulier op www.heerenveenbeterbereikbaar.nl .