Werkzaamheden Heerenveen Beter Bereikbaar gaan van start

Foto: Dennis Stoelwinder

HEERENVEEN - Binnenkort start aannemer BAM Infra met de werkzaamheden aan de op- en afritten Heerenveen-Centrum en de K.R. Poststraat.

Deze werkzaamheden zijn ingrijpend en leveren veel hinder op voor het verkeer. BAM Infra probeert dit zo veel als mogelijk te beperken door het werk gefaseerd uit te voeren. In 2020 is de centrumzijde van de A32 aan de beurt, in 2021 de IBF-zijde.

 

De oplettende weggebruiker heeft misschien al gezien dat dit voorjaar al enkele werkzaamheden heeft uitgevoerd. Zo zijn er op verschillende plaatsen bomen gekapt en zijn er voorbereidingen getroffen voor het verbreden van de Weinmakker.

 

K.R. Poststraat afgesloten van 17 juli t/m 27 juli

Vanaf vrijdagavond 17 juli wordt een belangrijk deel van de K.R. Poststraat  in beide richtingen afgesloten Het betreft het deel met  kantoren aan beide zijden: tussen de Weinmakker en de Zonnebloemstraat. De afsluiting duurt tot maandagochtend 27 juli en is nodig om een extra rijstrook in de richting van het centrum aan te kunnen leggen. Ook wordt het asfalt in beide richtingen deels vervangen. De afsluiting geldt niet voor de lijnbussen van Arriva en hulpdiensten (politie, brandweer en ambulance). Zij kunnen het werk altijd passeren.

 

Deze afsluiting heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van de bedrijven die hier zijn gevestigd. De parkeerterreinen aan de zuidzijde zijn gedurende de gehele periode van vrijdagavond 17 juli 20:00 uur tot maandagochtend 27 juli 06:00 uur niet bereikbaar. Automobilisten kunnen parkeren op het parkeerterrein Plein Noord, ten noorden van de K.R. Poststraat. Vanwege de werkzaamheden is dit terrein het makkelijkst te bereiken via de afrit A7 Heerenveen-West en de Weinmakker.

 

Definitieve sluiting twee in- en uitritten

De eerste twee in- en uitritten aan de noordzijde vanaf de kruising met de Weinmakker worden definitief afgesloten voor het verkeer. Dit is nodig om ruimte te maken voor de extra rijstrook op de K.R. Poststraat.

 

Vervolg werkzaamheden centrumzijde A32

Vanaf maandag 17 augustus vervolgt BAM Infra haar werkzaamheden aan de centrumzijde van de A32. Deze duren naar verwachting voort tot half oktober. Achtereenvolgend komen de Weinmakker, de afrit van de A32 vanuit Leeuwarden en de K.R. Poststraat tussen het viaduct en de kruising met de Weinmakker aan de beurt. Ook deze werkzaamheden zullen veel hinder met zich meebrengen. Voordat de bereikbaarheid verbetert, zal hij eerst verslechteren.

 

Contact

Heeft u vragen over het project? Loop dan op maandag of donderdag tussen 08.00 en 16.00 uur binnen bij het projectbureau Heerenveen Beter Bereikbaar aan Het Meer 67 of neem contact op via het contactformulier op www.heerenveenbeterbereikbaar.nl
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden