Werkgroep Feanetië vertelt over plannen tijdens prachtige boottocht

HEERENVEEN - Werkgroep Feanetië organiseert deze week een aantal vaartochten. Tijdens deze  vaartocht krijgen de belangstellenden aan boord uitleg over de plannen van Werkgroep Feanetië.

Een ieder kon zich aanmelden voor deze vaartocht, welke startte bij café De Oase aan het Breedpad. Opvallend was het aantal leden uit de Heerenveense gemeentepolitiek. Ojanne de Vries (D66) Goffe Walsweer (VVD) en Sandra Jakovljevic (GB Heerenveen) stapten ook aan boord om zich te laten informeren over de ambitieuze plannen.

Onder het genot van een hapje en drankje vertelde Kees Koppenaal van Werkgroep Feanetië over de plannen van de werkgroep. Ondertussen stuurde schipper Gertjan Mulder zijn boot door de Engelenvaart en Tjonger. Net voor Mildam was het tijd om af te slaan richting Oranjewoud. Er volgde een schitterend, bijna sprookjesachtig stuk van de route. Dwars door de mooie natuur van Oranjewoud. De twee uur durende tocht eindigde bij Museum Belvedère. Hier stond voor de opvarenden nog een kopje koffie met oranjekoek klaar. Vervolgens kon men op een leenfiets terug naar Heerenveen. Bij Museum Belvedère stapte een nieuwe groep aan boord om de route te varen. 

Stichting Feanetië 

De stichting Feanetië zet zich in voor het bevorderen van de aantrekkelijkheid en de levendigheid van het centrum van Heerenveen.

Dit is belangrijk voor bewoners van het centrum en de regio, voor ondernemers en voor bezoekers zoals winkelend publiek, toeristen en watersporters. In de plannen die de stichting heeft opgesteld wordt voorzien in aantrekkelijke aanlegplaatsen, zitgelegenheden en terrassen aan het water, beweegbare bruggen, een passantenhaven en mogelijkheden om een rondje te varen van het centrum van Heerenveen naar museum en Belvedère via de Tjonger en Skoatterwald en omgekeerd.

Ook een extra vaarroute van het centrum richting het Tjeukemeer via de Veenscheiding maakt onderdeel uit van de plannen. Hiermee wil de stichting het toeristisch recreatieve netwerk in Heerenveen en de regio versterken.

Stichting Feanetië heeft al een succes geboekt; Bij de kolk aan het Breedpad is inmiddels een prachtig aanleg/verblijfsplek gerealiseerd, wat een aanwinst is voor de beleving van het water in het centrum. Het begin is er! 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden