Vrijwilligers verzamelen zwerfvuil op de Landelijke Opschoondag

HEERENVEEN - Vooral veel plastic, maar ook blikjes, sigarettenpeuken en mondkapjes. Enkele tientallen Heerenveners hebben zaterdag afval geruimd.

Met grijptang en een vuilniszak deden ze mee aan de negentiende Landelijke Opschoondag. In totaal deden zaterdag 30.000 Nederlanders mee aan de landelijke actie. 

In de omgeving van Sportstad was zaterdagochtend een groep vrijwilligers actief. Er werd een flinke hoeveelheid afval uit de bermen en struiken gehaald. Mensen van Sup Away Heerenveen namen de wateren in het Sportstad gebied voor hun rekening. Ook hier werd een hoop rommel gevonden. 

Ook in de omgeving van de brandweerkazerne, Oranje Nassaulaan, park Ten Woude en Burgemeester Falkenaweg waren vrijwilligers druk met het verzamelen van zwerfvuil. 

Landelijke Opschoondag

De Landelijke Opschoondag is een jaarlijkse actie van Nederland Schoon en de Plastic Soup Foundation, maar moest door corona voor de tweede keer op rij in aangepaste vorm plaatsvinden. Dus geen buurtbewoners die massaal hun wijk schoonvegen, maar groepjes van twee die proberen om zoveel mogelijk zwerfvuil te verwijderen.