Vogelwachters hangen nestkastjes op bij locaties van Meriant

HEERENVEEN – In de omgeving van woonzorgcentrum Anna Schotanus en Marijke Hiem en Berkenstede in Wolvega zijn een flink aantal nestkastjes opgehangen. 

De actie is een idee van vogelwachter Dylan Groenhof. Hij is werkzaam bij Meriant in Anna Schotanus.

,,Op het terrein van Anna Schotanus hingen een aantal nestkastjes. Deze waren aan vervanging toe. We hebben het aantal gelijk even aangevuld. Het is hier een vogelrijke omgeving. Er zit hier nu en dan zelfs een groene specht op het terrein. De kastjes die er al hingen waren ieder jaar bezet” vertelt Dylan.

De nestkastjes zijn allemaal gesponsord. Dylan schreef diverse bedrijven aan. Al snel was alles geregeld na toezeggingen van de Welkoop (Heerenveen en Wolvega) , Pets Place (Heerenveen en Wolvega), Jumper, Haaksma Hout en Fean Hout.

Heel erg gaaf dat deze bedrijven willen meewerken. Fean Hout is de meest bijzondere uit het rijtje. ,,Feanhout is een impact first onderneming aan de rand van Heerenveen. Mensen die moeilijk aan de slag kunnen in het reguliere bedrijfsleven, vinden hier een werkplek. En dat betekent zoveel meer dan een baan: eigenwaarde, sociale contacten en een zinvolle dagbesteding. Ook maken zij hun  producten zoveel mogelijk van gebruikt hout, hierdoor worden bomen gespaard. Het is een bedrijf waarin ook sociale en ecologische waarden belangrijk zijn. Dat vindt ik erg mooi” aldus Dylan.

Vrijdagmiddag zijn de nestkastjes op het terrein van Anna Schotanus opgehangen. Dit klusje werd geklaard door vogelwachters Dylan Groenhof, Mike van der Schaaf en de heer Jonker.