Unieke samenwerking Golfclub Heidemeer en bewoners van de Heide

HEERENVEEN - Sinds aantal jaren hangt er bij Golfclub Heidemeer een AED aan het clubhuis. Natuurlijk hopen ze hem nooit nodig te hebben op de baan zelf, maar ook de omgeving kan er bij nood gebruik van maken.

De AED is aangemeld via HartslagNu.nl, zodat hij ingezet kan worden bij alle reanimatiemeldingen in de buurt.  In de wijk zijn al mensen die de reanimatieopleiding hebben gedaan en aangemeld zijn via hun mobiele telefoon bij HarslagNu. Bij een reanimatiemelding voorden deze burgerhulpverleners automatisch opgeroepen.

Ook de Golfclub heeft hiervoor een aantal mensen laten opleiden, die elk jaar een opfriscursus krijgen en om deze groep zo groot mogelijk te maken, wil je graag mensen opleiden die veel op de baan zijn, of liever nog die rond de baan wonen en dus snel ter plekke kunnen zijn.

Daarom heeft Golfclub Heidemeer, in samenwerking met één van de bewoners, een wervingsactie opgestart zodat ze binnenkort in twee groepen ongeveer 12 mensen kunnen gaan opleiden.

Golfclub Heidemeer neemt de kosten op zich, ook voor de jaarlijkse bijscholing om zo de kansen te vergroten op een succesvolle reanimatie in de wijk of op de baan. Een fijn initiatief van Golfclub Heidemeer, want de deelnemers hoeven geen lid te zijn van de club.

Samen zijn ze sterk!!