Tijdelijke damwand langs kade Breedpad verwijderd

HEERENVEEN - De tijdelijke damwand langs de kade aan het Breedpad in Heerenveen is dinsdag verwijderd door een kraanschip.

Momenteel is men nog bezig met het plaatsen van natuurstenen bielzen met chemische ankers. Hierna volgt nog enig straatwerk.

De kade is verlaagd en het Breedpad wordt heringericht. Over niet al te lange tijd wordt de gehele herinrichting van het Breedpad afgerond.

Herinrichting

Naast het kadeherstel en verlaging van de kade wordt het Breedpad zelf ook aangepakt. Vitens gaat de waterleiding vervangen en er komt een nieuw wegdek van gebakken klinkers. De overlast wordt zoveel mogelijk beperkt, maar enige hinder voor omwonenden en het verkeer is niet te vermijden. Het Breedpad wordt tijdelijk afgesloten om de herinrichting van de kade en het Breedpad te realiseren. Wanneer en hoe lang dat is, is nu nog niet bekend. Aannemer Joost Visser informeert de omwonenden en bedrijven hierover en ook wordt vooraf afstemming gezocht over de bevoorrading.  Hulpdiensten kunnen altijd het Breedpad bereiken.