Tekenen in de Ecokathedraal Mildam

MILDAM - Stichting Tijd, eigenaar en beheerder van de Ecokathedraal en Elske Schotanus, schrijver en kunstenaar, organiseren in de herfstvakantie twee keer een activiteit. 

De middagen starten met een rondwandeling van een half uur à drie kwartier onder leiding van een gids van Stichting Tijd gevolgd door een workshop “buiten tekenen” van anderhalf uur. Na een korte inleiding ga je meteen aan de slag. Na afloop is er een nabespreking.

Elske Schotanus over de workshop: ‘Allereerst is de Ecokathedraal een prachtige plek om te zijn. Samen met anderen ben ik er een paar keer wezen tekenen. Met alleen een simpel krijtje en een schetsboek kun je al zoveel kanten uit. De een kiest voor het vastleggen van een detail. Een blad of een takje bijvoorbeeld. Iemand anders tekent een groepje bomen. En dan zijn er natuurlijk de bouwwerken van gestapelde stenen om te tekenen. Voor de deelnemers aan het werk gaan laat ik wat voorbeelden zien. Het gaat niet alleen om wát je tekent, maar ook hóé.

Het leuke van buiten tekenen is niet alleen het resultaat. Je kijkt. Neemt de plek in je op. Een boomstam is niet recht. Je ontdekt vormen. Een boomstam is niet bruin. Kijk waar het licht valt. Een plek waar je hebt zitten tekenen, vergeet je niet snel.

Je kunt met een plat krijtje werken, meer of minder druk geven. Er is geen goed of fout. Je hoeft ook geen ervaring te hebben. Een tekening kan eigenlijk niet mislukken. En anders begin je gewoon aan de volgende. Je kunt lang aan dezelfde tekening werken. Vaak ook zijn een paar lijnen of vlakken voldoende voor een leuk resultaat. Daarom werk je tijdens de workshop in een schetsboek. Het schetsboek mag je houden.

Het is herfstvakantie, dus verwacht ik dat er ook kinderen komen. Kinderen tekenen vaak vanuit hun fantasie. Maar blijken het ook heel leuk te vinden naar de natuur te tekenen.’

Gegevens:

Woensdag 20 en vrijdag 22 oktober. Aanvang 13.00 uur.

Maximaal 8-10 deelnemers per keer. Zowel kinderen als volwassenen. Het terrein is wel voor minder validen minder geschikt. Mensen met een beperking kunnen deelnemen onder persoonlijke begeleiding. 

Kosten: volwassenen € 10,00. Tot 15 jaar € 5,00. Inclusief een schetsboek op A4 formaat en Siberisch krijt. Deelnemers die de voorkeur geven aan ander materiaal om mee te werken, kunnen dit zelf meenemen.

Aanmelden: penningmeester@stichtingtijd.nl onder vermelding van datum en aantal deelnemers.

Adres Ecokathedraal: IJntzelaan 4A in Mildam.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden