stichting Historie Heerenveen organiseert wandeling langs de Fok en Herenwal

HEERENVEEN - De stichting Historie Heerenveen organiseert op zaterdag 2 oktober een wandeling langs de Fok en Herenwal met aansluitend een bezichtiging van het 'Groote Huys', het pand van Kuiper Verzekeringen aan het Breedpad. 

Gids Henk Kok vertelt u over de historische panden aan de Fok, welke tot 1934 deel uitmaakte van de gemeente Aengwirden, en de Herenwal, tot 1934 behorend tot de gemeente Haskerland. Hij vertelt over de lange geschiedenis van de grensleeuw, die nu staat in het water, nabij de plek waar de drie voormalige gemeenten, Aengwirden, Haskerland en Schoterland bij elkaar kwamen.

Er is een beperkt aantal luisterapparaten beschikbaar, zodat het verhaal van de gids ook op grotere afstand goed kan worden gevolgd..

De wandeling begint om 10.00 uur bij Museum Heerenveen aan de Minckelersstraat. De rondleiding duurt anderhalf tot twee uur en eindigt met een bezichtiging van het prachtige Groote Huys aan het Breedpad.

Voor deze rondwandeling geldt een verplichte aanmelding bij Museum / VVV Heerenveen aan de Minckelersstraat 11. Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 1 oktober 12.00 uur bij de balie van het museum, telefonisch (0513 - 623408), of via e-mail (balie@heerenveenmuseum.nl). De kosten bedragen € 6,00 per volwassene. Donateurs van de stichting Werkgroep Historie Heerenveen en kinderen / jongeren t/m 17 jaar betalen € 3,00. Meer informatie over deze en andere activiteiten van de werkgroep kan worden gevonden op de website www.historieheerenveen.nl.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden