Stam Scouting Polaris overhandigt cheque Hoog en droog actie in Limburg

VALKENBURG – Tijdens het zomerkamp van de stam van Scouting Polaris leefden de 5 leden een week op hoogte in hun zelfgebouwde woon- en slaapruimte.

Eén van de uitdagingen was om de hele week geen voet aan de grond te zetten, daarnaast kregen ze van hun groepsgenoten diverse challenges uitgereikt. Omdat er in Limburg net een overstroming had plaatsgevonden en daar ook scoutinggroepen kampten met ondergelopen huisvesting grepen Freek, Menno, Sander, Tom en Tom hun kamp op hoogte aan om geld in te zamelen voor getroffen scoutingroepen in Limburg.

De hele week werd er actie gevoerd en de publiciteit gezocht, om zoveel mogelijk mensen te bereiken om ze tot doneren aan te zetten. En alle publiciteit via Facebook, lokale en regionale kranten en regionale radio en televisie heeft uiteindelijk voor een aardig bedrag gezorgd! Niet alleen kwamen er donaties van vele volgers en lezers, maar streamer Fem doneerde alle inkomsten van een avond streamen en ook burgemeester van Zwan en Gemeente Heerenveen deden een duit in het zakje! Op vrijdag 6 augustus stond de teller op €800,88 en een cheque voor dat bedrag is zaterdagochtend 7 augustus overhandigd aan de Sint Franciscusgroep uit Valkenburg, de groep die het zwaarst is getroffen door de overstromingen. Mochten er nog donaties binnenkomen, dan worden ook die nog aan hen overgemaakt.

Eens kijken bij deze maatschappelijk betrokken scoutinggroep in Heerenveen? We hebben ruimte voor zowel jeugdleden als vrijwilligers! Meer info op onze website www.scoutingpolaris.nl en via info@scoutingpolaris.nl.