Sportstad komt in beweging voor de slachtoffers in Oekraïne

HEERENVEEN - Duizenden mensen zijn op de vlucht en vertrekken met een minimaal aantal spullen, zonder dat zij weten waar zij terecht komen en hoe lang zij moeten vluchten.

Sportstad medewerkster Tjarda (je kent haar vast als bekend gezicht bij de receptie en het fitnesscentrum) en haar man Rob zetten zich in voor de vluchtelingen. Samen met andere lokale vrijwilligers uit Heerenveen zamelen zij nuttige producten in om de jonge slachtoffers van de oorlog te helpen.
 
Tjarda en Rob vragen  hulp aan alle medewerkers, leden en bezoekers van Sportstad om te helpen met het inzamelen van goederen die vluchtelingen van 0 tot 16 jaar goed kunnen gebruiken.
Als donatie kun je denken aan:
▪️ Babyproducten zoals; luiers, billendoekjes, verzorgingsproducten, kinderparacetamol
▪️ Verzorgingsproducten zoals; ongebruikte tandenborstels, tissues, toiletpapier, maandverband, shampoo, douchegel, deodorant, etc.
▪️ Producten om het leven dragelijker te maken voor de kinderen; kleurpotloden, kleurboekjes, kleine gezelschapsspellen, kleine (schone) knuffeltjes voor kinderen, etc.

Je kunt je donatie inleveren t/m donderdag 10 maart bij Sportstad op twee plaatsen; bij de receptie van Sportstad (hoofdingang) of bij de receptie van het fitnesscentrum. Dit wordt vervolgens ingezameld en dan wordt het transport gepland om de producten op de plaatsen te krijgen waar ze hard nodig zijn.