Smelne FM in actie voor de voedselbanken in Heerenveen, Opsterland en Smallingerland.

Foto: Feelders Fotostudio

HEERENVEEN - Vrijdag 5 februari vanaf 15:00 zet Smelne FM zich in voor de voedselbanken in de gemeenten Heerenveen, Opsterland en Smallingerland.

Luuk Milo en Lars van Dijk sluiten zich 24 uur op in de radiostudio van Smelne FM om een marathonuitzending te maken met maar één doel: Geld ophalen voor de voedselbanken in Smallingerland, Opsterland en Heerenveen. Met een budget van €5 euro per persoon voorzien zij zichzelf van ontbijt, lunch en avondeten terwijl zij deze 24 uur durende marathonuitzending maken.

5 euro per dag is het gemiddelde dag-budget van iemand die van de voedselbank gebruik moet maken. Het wordt ongetwijfeld een zware en lange uitzending voor de mannen, maar gelukkig worden ze ieder uur bijgestaan door een andere collega-dj van Smelne FM. Deze collega bedenkt een actie waarmee ze samen een uur lang geld gaan inzamelen. Dit zal vergezeld gaan van live artiesten en prijs-win-acties. En als je het leuk vind om gewoon eens even de baas te zijn over wat er gedraaid wordt, of wil je een nummer speciaal aan iemand aandragen? dat kan! Er is namelijk 24 uur lang de mogelijkheid om een plaat te “kopen” voor een bedrag naar keuze welke dan speciaal voor jou wordt gedraaid. De opbrengst van deze uitzending komt volledig ten gunste van de voedselbanken in Smallingerland, Opsterland en Heerenveen.

Luuk: ,,Heel eerlijk gezegd heb ik geen moment getwijfeld om deze actie te organiseren. Ik merk dat steeds meer mensen in mijn omgeving hun baan verliezen en afhankelijk worden van de voedselbank. Dit betekent dat de voedselbank steeds meer gezinnen moet onderhouden en hierdoor komt een bijdrage van ons vast goed uit. Nu eet ik soms voor 2 en Lars voor een gemiddeld gezin dus kwam mijn oma met het idee een voedselbank pakket voor ons te maken met een waarde van maximaal 10 euro, hiermee moeten wij 24 uur lang ons zelf en onze gasten weten te onderhouden".

Lars: ,,Stiekem hebben we dit wel een beetje onderschat, al snel kwamen wij er achter dat het meer werk is dan dat we verwacht hadden, toch blijven we doorzetten en dan maar met wat meer moeite! Op dit moment zijn wij druk bezig met de voorbereidingen, en gelukkig krijgen wij hulp van alle kanten. Onze ouders die het idee ondersteunen, en heel veel collega's van Smelne FM helpen mee. Hier ben ik heel dankbaar voor, en ik weet zeker dat we er een hele mooie uitzending van gaan maken! ’’

Oproep!

Ondernemer? En wilt u de voedselbanken steunen door deze uitzending te sponsoren d.m.v een radiospotje te kopen, of een mooie prijs te sponsoren? Neem dan contact op met Smelne FM via smelne@smelnefm.nl