Sinterklaas Hotel Heerenveen opent haar deuren

HEERENVEEN - Ook dit jaar gaan de deuren van het Sinterklaas Hotel in het Posthuis Theater weer open. Sinterklaas komt ondanks alle strenge coronamaatregelen wel gewoon naar Nederland. 

Gelukkig! Want zonder Sinterklaas en al zijn Pieten-vrienden is er geen feest en al helemaal geen pakjesavond! Kinderen zijn op 21, 22 en 28 november van harte welkom om op gepaste wijze een klein ‘coronaproof’ feestje te vieren in het Sinterklaas Hotel in het Posthuis Theater. De entree is gratis, maar er moet wel van tevoren worden gereserveerd.

De wereld staat op dit moment op zijn kop en kinderen merken daar ook het nodige van. Omdat het coronavirus wel heel gevaarlijk is heeft Sinterklaas al weken geleden overleg gehad met burgemeester Van der Zwan. Samen hebben ze besloten om dit jaar geen grote intocht te houden. Zoveel kinderen, papa’s, mama’s, opa’s en oma’s bij elkaar, dat is heel onverstandig. Want niemand wil ziek worden door corona.

Maar als er geen intocht is krijg ik dan nog wel een cadeautje dit jaar van Sint en Piet? Hoe gaat Sinterklaas dit grote probleem oplossen? Hoe komen al die cadeautjes naar Nederland? Sint is zelf ook al heel oud, vindt hij het niet spannend met corona om naar Nederland te komen? Hoe gaan de Pieten straks de daken op en hoe komen de pakketjes en pepernoten veilig bij de kinderen? Allemaal vragen… En al die belangrijke kindervragen zullen op 21, 22 en 28 november zoveel mogelijk beantwoord worden in het Sinterklaas Hotel in Heerenveen. 

Vlog Piet

Samen met Vlog Piet zal Sinterklaas in de komende weken voor het Hotel open gaat een aantal vlogs plaatsen op zijn eigen facebookpagina. Op die manier krijgen we te zien hoe het aan boord gaat bij Sinterklaas, of bijvoorbeeld alle pakjes en pepernoten wel meegekomen zijn naar Nederland. Hoe het met Sinterklaas gaat en of hij en al zijn Pieten-vrienden zich wel aan de coronamaatregelen houden. Ja, want dat moet iedereen, ook Sint en Piet! 

Reserveren van gratis kaarten

Vanwege de huidige coronamaatregelen zijn er dit jaar ook andere bezoekregels rond het Hotel. Om op bezoek te kunnen is vooraf reserveren van (gratis) kaarten noodzakelijk. Er mogen per keer maximaal 30 bezoekers in het theater worden toegelaten. Zodoende kan er volgens de huidige maatregelen veilig aandacht gegeven worden aan het Sinterklaasfeest. Je kiest als bezoeker voor een dag en tijdslot voor wanneer je het Sinterklaas Hotel wilt bezoeken. Per gezin mag er één volwassene mee. De gratis kaarten zijn te reserveren via www.posthuistheater.nl/sint


Kijk voor meer informatie op de Sint in Heerenveen Facebookpagina facebook.com/SintinHeerenveen.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden