Sinterklaas door de straten van Akkrum

AKKRUM - Zoals een ieder heeft begrepen kon de intocht van Sinterklaas in Akkrum dit jaar niet op de reguliere wijze doorgaan. 

Veel kinderen waren dan ook in de veronderstelling dat Sinterklaas dit jaar niet meer naar Akkrum zou komen. Zaterdagochtend kwam de sint met een persbericht voor alle kinderen uit Akkrum. 

,,Natuurlijk komt Sinterklaas met al zijn pieten naar Akkrum/Nes toe! En we hebben weer heel veel pakjes meegenomen voor iedereen. Tip van de regelpieten: Zet een grote schaal met pepernoten klaar en een grote kop met chocolademelk en blijf zaterdagmiddag lekker thuis. Misschien, als je heeeeeel goed luistert, hoor je het getrappel van het paard van Sinterklaas…" schreef de goedheiligman in het bericht aan de kinderen. 

Zaterdagmiddag zaten zo'n beetje alle kinderen vol spanning voor het raam te luisteren. Het wachten werd beloond. Sinterklaas en zijn pieten reden onder politiebegeleiding door de straten van Akkrum. Al snel stonden tientallen kinderen op straat om Sinterklaas te begroeten. Zo kwam deze dag zonder intocht toch nog helemaal goed. De kinderen kunnen zaterdagavond met een gerust hart naar bed.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden