Scouts van Polaris zitten 132 uur "hoog en droog" voor door wateroverlast getroffen scouting in Limburg

HEERENVEEN - Vijf leden Scouting Polaris uit Heerenveen zitten tot maandag 1 augustus 22.00 uur op een aantal meters hoog plateau op parkeerterrein p8. Hier is de scouting gevestigd.  

In vijf dagen tijd bouwden de scouts een plateau met daarop een tent van zeil. Tientallen stammen en honderden meters touw waren nodig voor de bouw van het gevaarte.  Vervolgens blijft het vijftal 132 uur  op het plateau aanwezig zonder dat zij op de grond komen. Het zeven metr hoge bouwwerk is daarom van alle gemakken voorzien. De vijf scouts van de zogeheten Stam van Polaris bedacht een goed doel om aan deze actie te koppelen. Al snel was duidelijk dat zij geld wilden inzamelen voor de door wateroverlast getroffen scouting in Limburg.

,,Onze stam zit sinds maandagavond letterlijk "hoog en droog"! Nu mogen ze tot het einde van hun zomerkamp niet meer op de grond komen. Omdat een aantal Limburgse scoutinggroepen dankzij de overstromingen wat minder ''hoog en droog'' zaten en daardoor flinke materiële schade hebben geleden, wil onze Stam tijdens deze challenge geld voor hen inzamelen" aldus het vijftal.

Wil jij ook wat doneren? Klik dan op de onderstaande link!