Rosanna en dochter Mayla verkopen chocolaatjes voor Oekraïne

HEERENVEEN - Samen met haar vierjarige dochter Mayla is Rosanna Haasjes een actie gestart voor de door oorlog getroffen mensen uit Oekraïne. Ze verkopen chocolaatjes. Het handeltje heeft inmiddels een leuke cent opgeleverd. 

,,Samen met mijn dochter van bijna 4 jaar verkopen wij chocolaatjes. Dit doen wij om geld in te zamelen voor Oekraïne. Wij vinden het belangrijk dat ze jong leert dat je alles moet doen wat je kunt om anderen te helpen. En samen maken we een verschil!" vertelt Rosanna. 

De doosjes en chocolade kopen koopt Rosanna zelf in. Vervolgens worden de gevulde doosjes aan de deur en via Facebook verkocht. Dit gaat hartstikke goed! Samen met haar pasgeboren zusje en mama gaat dochter Mayla van deur tot deur.

,,Tot nu toe heeft Mayla al €85 opgehaald wat de mensen via een link rechtstreeks over maken naar de vereniging waar we dit voor doen. Ook heeft ze al €145,- contant opgehaald. De inkoop is onze financiële bijdrage en de verkoop gaat volledig naar de vereniging van Andy de Schipper die ontzettend goed en belangeloos werk levert. Hij stapte toen de oorlog begon in zijn auto om naar de grens van Oekraïne te rijden, om te helpen waar hij kon" legt Rosanna uit. 

Inmiddels is er een Facebook pagina; steun Oekraïne. Ze hebben een organisatie met 50 vrijwilligers, 80 chauffeurs, en 150 opvangplekken bij mensen thuis. Dit zullen er inmiddels al veel meer zijn. Op deze pagina kunt u zien wat zij organiseren om de mensen te helpen waar zij kunnen.

,,Wanneer we €200,- contant hebben maken we het vast over naar de vereniging. Onze actie gaat door, en we gaan uitbreiden met de verkoop van zelfgebakken cakejes, koekjes en taart. De producten zijn af te halen op Herenwal 161 in Heerenveen" sluit Rosanna af.