Rondwandeling door Heerenveen Midden en Le Roy-tuin

HEERENVEEN - Zaterdagochtend 30 april organiseert de stichting Historie Heerenveen weer een rondwandeling langs markante historische panden in Heerenveen-Midden.

Tevens wordt een bezoek gebracht aan de Le Roy-tuinen.  Peter Wouda van Stichting TIJD zal hier uitleg geven over de ecokathedrale principes van Louis Le Roy, die aan deze tuin ten grondslag liggen. De groenstrook in Heerenveen wordt onderhouden door vrijwilligers, waarbij de nadruk ligt op de samenwerking met de natuur. Ingrijpen in het natuurlijke proces wordt tot het minimum beperkt waardoor een unieke vegetatie ontstaat. In de tuin zijn verschillende historische elementen verwerkt. Zo is de voormalige protestantse kerk die in 1967 is afgebroken voor een deel in de tuin verwerkt, en onlangs nog is een mozaïek van de gesloopte Petraschool ingebouwd.

De wandeling begint zaterdag 30 april om 10.00 uur op de stoep van Museum Heerenveen aan de Minckelersstraat. Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 29 april via een e-mail naar rondleidingen@historieheerenveen.nl of telefonisch op nummer 06 43519487. De kosten bedragen €6,- p.p. Donateurs van de stichting Historie Heerenveen en jongeren tm. 15 jaar betalen €3,-. Pinnen is mogelijk

Meer informatie over deze en andere activiteiten kan worden gevonden op de website van de stichting historieheerenveen.nl.