Politie en gemeente Heerenveen geven tips om inbrekers buiten de deur te houden

HEERENVEEN – Donderdagmiddag was op het politiebureau in Heerenveen de start van het zogeheten Donkere Dagen Offensief (DDO).Medewerkers van politie Zuidoost-Fryslân, gemeente en handhaving gingen de straat om de inwoners van Heerenveen tips te geven om het inbrekersgilde buiten de deur te houden. 

,,Afgelopen jaar zijn er in de gemeente Heerenveen 110 inbraken geweest. Tijdens het donkere dagen offensief gaan wij met burgers in gesprek en geven hen tips over inbraakpreventie. De meeste inbraken vinden plaats in het najaar en de winter. Tijdens de donkere dagen dus! Tegenwoordig kijken inbrekers overdag al even waar zij in de avond of nacht hun slag gaan slaan. Naast goede sloten en verlichting is het ook erg belangrijk dat men 112 belt wanneer iets verdachts waargenomen wordt. Wij komen liever twee maal voor niets dan één maal te laat!” zegt wijkagent Jan Graafstra terwijl hij bij het ABC complex de ene na de andere folder uitdeelt.  

Graafstra staat hier samen met een stagiair van de gemeente en een collega van de politie. Ook elders in de gemeente Heerenveen zijn groepjes van politie en gemeente op pad. In dorpen en wijken wordt gekeken hoe het staat met open deuren, ramen en schuttingen. Daarnaast werd er gekeken naar spullen die inbrekers kunnen gebruiken om binnen te komen. Je moet dan denken een ladder of bijvoorbeeld de kliko die onder een open raam staat.

,,Het zijn vaak dingen waar mensen niet over nadenken. Je bent echt niet de eerste waar een inbreker de kliko onder het open raam gebruikt om binnen te komen. Onze actie is erop gericht om mensen op deze dingen te wijzen. Er zullen de komende tijd nog diverse acties volgen in het kader van het Donkere Dagen Offensief. Binnenkort volgt een tweede actie. Deze staat in het teken van babbeltrucs.” sluit Graafstra af.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden