Persconferentie over coronavirus live te volgen bij Omrop Fryslân

FRYSLAN - Het kabinet staat vanaf morgen weer toe dat theaters, bioscopen, zwembaden en bibliotheken weer open kunnen. 

Vanavond om 19.00 uur geven premier Rutte en minister De Jonge een persconferentie over de coronamaatregelen. Die persconferentie is live te volgen bij Omrop Fryslân op televisie, radio en online.

Het aantal nieuwe besmettingen schommelt nog steeds, maar over een langere periode is er een daling. Twee weken geleden spraken Rutte en De Jonge hun zorgen uit over het groeiende aantal mensen dat met een besmetting werd opgenomen in het ziekenhuis. Ook die cijfers zijn nu beter dan twee weken geleden.

Toen besloot het kabinet om onder andere musea, theaters, bioscopen, pretparken en dierentuinen te sluiten. Die tijdelijke sluiting loopt morgen af.

Mogelijk vertellen Rutte en De Jonge vanavond ook hoe de feestdagen eruit gaan zien. Daarbij wil het kabinet wel waken voor te veel optimisme.

Persconferentie bij Omrop Fryslân

Omrop Fryslân zendt de persconferentie vanavond uit op televisie, radio, Omropfryslan.nl en in de Omrop-app en op Facebook.

In de uitzending van Fryslân Hjoed om 17.00 uur kijken we vooruit op de persconferentie. Om 19.00 uur zenden we de persconferentie uit, met de reactie van Sybrand Buma, voorzitter van de Veiligheidsregio Fryslân.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden