Opnieuw klap voor de horeca, maatregelen aangescherpt vanwege stijgende besmettingscijfers

HEERENVEEN - "Mede door de deltavariant stijgen de besmettingscijfers erg hard. Als we niets doen, loopt het tempo alleen maar verder op", zei demissionair premier Mark Rutte vrijdagavond  tijdens een ingelaste persconferentie.

 Maatregelen worden daarom per zaterdag 10 juli 06.00 uur aangescherpt. De maatregelen treffen vooral de horeca en evenementenbranche. 

Tot 13 augustus moeten cafés om middernacht de deuren sluiten. Discotheken en clubs gaan vanaf zaterdagavond helemaal dicht. In de horeca dient men zich te houden aan de anderhalve meter regel en daarnaast zijn vaste zitplaatsen vereist. Entertainment en sport op grote schermen is verboden. 

Ook voor evenementen gaan meer beperkingen gelden. Bezoekers moeten daar zitten, anderhalve meter afstand houden en maar twee derde van de maximale capaciteit mag worden benut.

Uit onderzoek blijkt dat vooral jongeren getroffen worden door het coronavirus. De besmettingen zijn te herleiden naar de cafés en discotheken. Ook blijkt dat de besmette jongeren veelal te maken hebben met milde klachten. De situatie in de ziekenhuizen is niet verontrustend. 

Swetser dicht

In Heerenveen heeft café De Swetser besloten de deuren per direct te sluiten tot in ieder geval zaterdag 14 augustus. 

Bezoekers met corona in It Houtsje

Kroebaas Tom Mulder maakt vrijdagavond bekend dat er afgelopen weekend mensen met corona in zijn zaak geweest zijn. Dit kreeg Mulder te horen van de GGD. Een ieder die afgelopen weekend in It Houtsje zijn geweest wordt verzocht zich te laten testen. De afspraak voor testen bij de GGD kan online of via 0800-1202 gemaakt worden,onder vermelding van nummer 138264