Ook Akkrum en Nes in de ban van Happy Stones

AKKRUM - Een wandeling door het bos of banjeren door verlaten winkelstraten. In Akkrum en Nes hebben ze iets bedacht om de mensen en kinderen in beweging te krijgen.

Happy Stones is in slechts enkele weken tijd uitgegroeid tot een ware rage, en zorgt voor een plezierige tijdsbesteding en zoektochten. Door de strenge corona-regels zijn er weinig buitenactiviteiten te doen, maar deze activiteit is volledig corona-proof als iedereen zich aan het protocol houdt. Het concept is heel simpel en doeltreffend, elders in Nederland is het al in een aantal plaatsen en streken bekend.

Sietze Eelsingh kwam hier toevalligerwijze mee in aanraking op zijn geliefde Terschelling. Tijdens een weekendje samen met dochter Sigrid viel hun oog op een gekleurde steen, die op een bankje lag. Achter op de steen stond de facebook pagina vermeld “Happy Stones Terschelling” en zo raakten zij bekend met dit fenomeen wat op Terschelling zeer populair was. Na dit weekend is dit idee uitgevouwen in Akkrum en Nes en via de Facebookgroep ‘Happy Stones Akkrum Nes’ zijn inmiddels bijna 600 actieve deelnemers. Veel mensen zetten een foto op Facebook van de Happy Stones die ze gemaakt of gevonden hebben. Zo kun je je eigengemaakte steen een beetje volgen.

Doordat het zo’n groot succes is in Akkrum en Nes zijn omliggende dorpen ook enthousiast geworden. Daar worden nu ook Happy Stones gemaakt en verstopt.

Het mooie is dat het zeer laagdrempelig is en toegankelijk voor iedereen (ook voor mensen zonder facebook).

Ook in Heerenveen is het zoeken naar Happy Stones inmiddels uitgegroeid tot een populaire bezigheid.