Ontwerpwedstrijd: hoopvolle vlaggen voor gemeente Heerenveen

HEERENVEEN - Culturele netwerkorganisatie Ateliers Majeur organiseert deze voorjaarsvakantie een ontwerpwedstrijd. 

De uitdaging is om een vlag te ontwerpen om alle inwoners een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijden.

De ontwerpwedstrijd is specifiek gericht op kinderen/jongeren en op kunstenaars. Ateliers Majeur daagt deze inwoners van de gemeente uit: ontwerp een vlag mét een mooie boodschap, stof tot nadenken of om een glimlach op iemands gezicht te toveren.

De ingezonden ontwerpen moeten 1 meter hoog bij 1,5 meter breed zijn en binnen het thema ‘hoopvol in coronatijd’ passen. Een jury zal op 3 maart alle ingeleverde ontwerpen beoordelen én kiezen voor 6 kinderen/jongeren en 3 kunstenaars die hun winnende ontwerp op een vlag bedrukt krijgen. Het ontwerp mag je digitaal inleveren (pr@ateliersmajeur.nl) of langsbrengen op maandag en vrijdag tussen 10-12 uur bij De Rinkelbom, Zwanedrift 2. Ateliers Majeur verzoekt alle deelnemers om het origineel te bewaren.

Halverwege maart zullen er, door de hele gemeente, uitdeelmomenten worden georganiseerd zodat deze kleurrijke vlaggen in de gehele gemeente te zien zullen zijn. Iedereen is dan welkom om een vlag naar keuze af te halen en in zijn/haar eigen vlaggenmast te hangen. Bij het afhalen van de vlaggen staat er een pot voor een vrijwillige donatie