Onthulling kunstwerk 75 jaar Gondelvaart in Aldeboarn

ALDEBOARN - De laatste vrijdag van augustus wordt normaal gesproken het startschot gegeven voor de Gondelvaart in Aldeboarn.

Het jaar 2020 beloofde een bijzonder jaar te worden door een 75ste jubileumeditie. Helaas gaat dit jaar de Gondelvaart niet door en wordt de 75ste editie verplaatst naar 27 augustus 2021.

De organisatie wil het jaar 2020 niet ongemerkt voorbij laten gaan en daarom krijgt Aldeboarn een bijzonder kunstwerk cadeau, aangeboden door het bestuur van de Gondelvaart. Het is een ode aan de 75 jaar lange inzet van de inwoners bij het gondelen. Het kunstwerk verbeeldt acht generaties Boarnsters, die bouwen en verbinden. Op de sokkel staan quotes van bewoners van Aldeboarn, die symbool staan voor acht generaties Gondelvaart en wat dit voor hen betekent.

Van de hand van beeldhouwer Natasja Bennink wordt het kunstwerk op vrijdag 28 augustus in kleine kring onthuld in Aldeboarn. Om de RIVM richtlijnen te waarborgen is de onthulling alleen voor genodigden.

Natasja Bennink, bekend van o.a. de borstbeelden van froulju fan Fryslân, heeft de kernwaarden van de Gondelvaart vertolkt in een beeld. Die verbeelden samen het verhaal van de Gondelvaart. Die staat voor verbondenheid, laagdrempelig, verrassend, plezier en creativiteit. 

Na de onthulling van het kunstwerk door Burgemeester van der Zwan en twee inwoners van Aldeboarn, staat het jubileumboek centraal. Burgemeester van der Zwan ontvangt het eerste exemplaar. De Gondelvaart is vele tradities rijk en deze zijn samengevat in 25 unieke verhalen in het jubileumboek “Het geheim van de Gondelvaart”. Wilt u dit boek bestellen? Dat kan vanaf 1 september via www.gondelvaartaldeboarn.nl.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden